Közvetlen bitcoin vásárlást kínál egy olasz bank 1,2 millió ügyfelének

Úgy tűnik vannak bankok, amik nem félnek a bitcointól. A Banca Sella egy Hype nevű szolgáltatásnak köszönhetően ugyanis az ügyfeleik már közvetlenül a folyószámláikról vásárolhatnak és kereskedhetnek bitcoinnal.

Egy kis olasz bank a tettek mezejére lépett. A piemontei székhelyű Banca Sella elindította Hype nevű projektjét. A kezdeményezés célja azt, hogy elhozza az Olaszországban köhögő digitális transzformációt a hétköznapi pénzügyek terén.

A pénzintézet úgy véli, hogy 2020-ban már teljesen értelmetlen kizárni a kriptovalutákat a pénzügyi szektorból, ezért egy olyan projektet hozott létre, amelynek segítségével az ügyfelek online fiókja egy bitcoin tárcává alakítható át. A felületről közvetlenül lehet majd bitcoint venni és eladni.

A bank tehát közvetítői szerepet fog játszani és némi jutalék fejében lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elkerüljék a közvetlen tőzsdén vagy más csatornákon történő vásárlást, megkönnyítve a kisbefektetők életét.

A szolgáltatás minden banki ügyfél számára elérhető lesz.

Három csomagot kínál a bank, a különböző igényekhez igazodva: a Start, a Plus és a Premium.

A Banca Sella és a Hype

A Banca Sella mindig is innovatívan gondolkodott. Ennek egyik példája a máltai The Rock Trading csoporttal, a világ legelső kriptotőzsdéjével kötött üzleti kapcsolata, amely cégcsoport nemrég teljes egészében olasz joghatóság alá került. A lakossági ügyfelek számára kínált bitcoin vásárlási lehetőséggel a bank viszont igazi úttörőnek számít az olasz pénzügyi szektorban. Sok bank ugyanis nem akar tudomást venni a világ változásairól. Továbbra is ugyanazokat az elavult termékeket és a döcögősen működő online szolgáltatásokat kínálja már hosszú évek óta.

Ugyan már számos olasz pénzintézet nyergelt át a blokklánc technológia használatára, a közvetlen kriptovaluta vásárlást azonban a nagytöbbség nem teszi lehetővé. Egyes bankkártyákhoz és számlákhoz már lehet úgynevezett multivaluta (dollár, euró, jen stb) tárcákat és decentralizált tőzsdéket kapcsolni, de a bitcoin még nem szerepel a bankok repertoárjában.

A Banca Sella Hype projektje azonban egy új fejezetet nyithat a tradicionális bankolásban. A felület 1,2 millió olasz kliens számára válik hamarosan elérhetővé, akik ezzel mélyebb ismereteket is szerezhetnek a bitcoinról és társairól.

Ha téged is érdekel a Bitcoin képviselte újgenerációs, bankok nélküli bankolás, olvasd el útmutatóinkat: