Az OpenSea egy új protokollt vezet be, amely rangsorolja az NFT ritkaságokat

Mivel naponta több ezer NFT hoznak létre, a ritka darabok megtalálása kihívást jelenthet az NFT-gyűjtők számára. A szektor folyamatos fejlődésével azonban a ritka és egyedi NFT-k megtalálásának nehézségei hamarosan a múlté lehetnek. Ugyanis az OpenSea NFT-piactér most egy tweetben bejelentette az OpenRarity bevezetését. Az OpenRarity egy olyan protokoll, amely leellenőrizhető ritkaságokat listáz az NFT-k körében a platformján belül. A protokoll átlátható matematikai megközelítést használ annak a kiszámításához, hogy mi számít ritkaságnak. Az OpenRarity projekt az NFT közösség különböző szereplőinek, köztük a Curio, az icy.tools, az OpenSea és a Proof közös projektje volt.

OpenSea

Az OpenSea szerint a ritka NFT-k alacsonyabb számokat kapnak, mint például 1 vagy 2, míg a sok más NFT-hez hasonló tulajdonságokkal rendelkező NFT-k magasabb számokat kapnak. Ezzel a piactér kiemelte, hogy a vásárlók egy megbízható “ritkasági rangsort” láthatnak majd, amikor az NFT-k megvásárlását fontolgatják.
A funkció azonban nem lesz automatikusan alkalmazható minden NFT-gyűjteményre. Az NFT piactér szerint az alkotók továbbra is maguk dönthetik el, hogy az OpenRarity funkciót alkalmazzák-e a gyűjteményeikre vagy sem.

Az OpenRarity projekt különböző NFT közösségi egységek, köztük a Curio, az icy.tools, az OpenSea és a Proof közös munkája volt. A cél a ritkasági számítási módszertan szabványosítása és a ritkasági rangsorok egységesítése az összes NFT platformon.

Nagyon nagy növekedést értek el az NFT-k

Az NFT piactéren nemrég elindult egy olyan kezdeményezés is, amely lehetővé teszi az alkotók számára, hogy saját NFT drop oldalakat készítsenek, amelyeket képekkel, videókkal és kiemelésekkel testre szabhatnak. Ennek segítségével az alkotók megoszthatják az NFT dropra vonatkozó információkat, például a verési ütemtervet és egy galériát. Ezek mellé az alkotók visszaszámláló órát is hozzáadhatnak, és lehetővé tehetik a gyűjtők számára, hogy e-mail értesítést kapjanak az NFT eléréséről.

Mindeközben a Chainalysis blokklánc-elemző cég egy új jelentést is kiadott, amelyben kiemelték, hogy az NFT-k jelentik a kriptoelfogadás legnagyobb hajtóerejét a közép-, dél-ázsiai és óceániai (CSAO) régióban. A jelentés szerint a kriptoszolgáltatások internetes forgalmának 58%-a NFT-vel kapcsolatos.