Orosz tankokat lehet venni az Opensea platformon 250 ETH-ért

Három orosz tankot árul az Opensea-n NFT-ként és tényleges harci járműként is egy Kijev melletti, Olyshivkában élő farmer.

Még egy profilképet is feltett magáról, hogy hitelesebbnek tűnjön az egész. Bár a valódiságát nem könnyű leellenőrizni, mivel nincs hozzá elérhetőség. Emellett nem egy sima ethereum címet adott meg, hanem bányászcímet tüntetett fel, ami pedig az Ethermine-től származik. Az Ethermine nem kér általában semmilyen információt a bányászoktól a regisztrációkor, akik csak bekapcsolják az ASIC-gépeket, és már indulhat is a bányászat. Tehát Oly, nevezzük így, akár lehetne egy teljesen ismeretlen ember is. Egyetlen indikáció a személyazonosságára ez a feltöltött profilkép.

ukrán farmer

Ukrán farmer orosz tankokat árul

“Minden egyes tank etikus forrásból származik. Ez azt jelenti, hogy magára hagyták őket, a személyzetnek nem esett baja” – mondja a gazda, majd hozzáteszi:

“Az eladásból származó minden bevétel közvetlenül a mezőgazdaságunk újraindítására megy, miután a háború véget ér. Az orosz hadsereg nagyon sok drága mezőgazdasági eszközt megrongált. Pedig a drága gépek szükségesek ahhoz, hogy az ukrán otthonokat ellássuk a saját termesztésű terményeinkkel.

Opensea orosz tankok

Minden NFT titkos címkével van ellátva, amelyet csak a tulajdonos láthat, és amely tartalmazza az elrejtett tank pontos koordinátáit. További információkat minden egyes tankról a belistázott tételek között lehet megtalálni.

A hirdető azt is írja, hogy a vevőnek magának kell elszállítania a megvásárolt tankot. Európában vonattal is el lehet szállítani, de ha valaki nagyon akarja, akkor valószínűleg az USA-ba vagy bárhova máshova a világon is meg lehet oldani a szállítást.
Az NFT-k közül eddig egyikre sem érkezett ajánlat, feltehetően azért, mert Kijev északkeleti részében nagy nehézségekbe ütközne most a civileknek bármilyen szállítás menedzselése.

Az ukrán hadsereg azonban licitálhatna, ha most nem kötné le az erőforrásait az orosz hadsereg megállítása. A legolcsóbb tank az OpenSea-n körülbelül 700 ezer dollárt ér, körülbelül annyit, amennyit Kína adott Ukrajnának “segélyként”.
Sokan most azzal is viccelődnek az internetes közösségekben, hogy a farmerek hadosztálya a második legerősebb hadsereg Ukrajnában, maga az ukrán hadsereg után.

Azután indult be a mémek gyártása, hogy számos beszámoló szólt arról, hogy az ukrán gazdák elhagyott tankokat foglaltak le, miután az orosz katonák elmenekültek, mert kifogyott az üzemanyag a járművekből.