Az Opera böngésző URL-címeiben emojik jelennek meg

A Yat emoji-központú integrációja révén az Opera felhasználói a böngésző URL-sávjába betűk és szavak írása helyett emojisorozatot pötyögve szörfözhetnek az interneten.

Az Opera bejelentette, hogy partnerséget kötött az emoji-alapú webcímek (URL) létrehozását lehetővé tevő Yat platformmal. A bejelentést megünnepelve a duó egy olyan nyereményjátékos eseményt indított, ahol a legendás NFT-művész, Fvckrender hét darab 2,89 Ether (ETH) alapáron értékesített nem-helyettesíthető tokenje kerül kisorsolásra.

A Yat technológiai startup NFT-projektje lehetővé teszi az internetfelhasználók számára, hogy személyre szabott emojisorozatokkal rendelkezzenek, és azokat univerzális digitális azonosítóként és pénztárcacímként használják.

Az Opera – a vállalat szavaival élve – emojifikációja egy “új, egyszerűbb és szórakoztatóbb” módja a Yat oldalak megtalálásának és az azokra való átirányításnak.

“A partnerség jelentős paradigmaváltást jelent az internet működésében. A Yattal való integráció révén az Opera felhasználói elhagyhatják a .com vagy akár a szavakat is a linkekben, és emojikat használhatnak a weboldalakra való irányításhoz” – mondja Jorgen Arnesen, az Opera mobilszolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke.

A weboldalakra beágyazott emojik automatikusan a megfelelő “y.at/” oldalra fognak hivatkozni. Népszerű előadók, művészek és hírességek az elsők között fektettek be és használták a Yat emoji webcímeket, amelyeket egyszerűen csak Yatnak hívnak. Például a rapper Lil Wayne (y.at/alien-musical note) Yat-oldala a lemezkiadója oldalára irányítja a felhasználókat, DJ Steve Aoki (y.at/birthday cake-musical note) oldala pedig saját weboldalára vezeti a felhasználókat.

Az Opera idén januárban kiadta új kriptoböngésző projektjének béta verzióját is.