Web 3.0 böngészővel jön a kriptósoknak az Opera

Az Opera ma jött ki az új kriptósokra szabott böngészőjének béta verziójával, amit alapértelmezett web 3.0 funkciókkal láttak el. A béta verzió tartalmaz egy saját nem-letétkezelő böngészőtárcát (persze átvihető a MetaMask stb. is) támogatja a decentralizált IFPS honlapok elérését, illetve a sajtóközleményük szerint nagy hangsúlyt fektettek a felhasználói élményre.

Az egyik legnagyobb erőssége, állítják, hogy pillanatok alatt lehet a decentralizált alkalmazások között váltani anélkül, hogy külön-külön be kéne logolni a tárcákba. Természetesen ez csak azokra a dappokra értendők, amik támogatják az Opera natív tárcájánank integrációját.

Tegyük azért hozzá, hogy az Opera tárcája egyelőre csak az Ethereum blokkláncot támogatja, tehát az ott elérhető DeFi, NFT stb. dappok esetén vehető figyelembe, de a terveik szerint Polygon és Solana támogatás is érkezik hamarosan.

A böngésző emelett tartalmaz egy beépített kriptós hírgyűjtőt (angolul), illetve közösségi média, üzenetküldő (mint Facebook, Twitter, Telegram), Amazon stb. integráció is engedélyezhető. Egyelőre Windowsra, Mac-re és Androidra érhető el.

A közleményük szerint a kriptós böngésző alapból úgy fog felépülni a jövőben, hogy gyors és egyszerű átjárást biztosítson a különböző blokkláncok ökoszisztémái között.

Egy múlt év júliusi bejegyzés szerint az Opera böngésző már több mint egymilliárd Android készüléken fut.