Az új Opera böngésző beépített kriptopénz tárcával rendelkezik

Az Opera új web 3.0-ás Android böngészőjébe már kriptopénz tárca is integrálva lett.

A korábban béta verzióban elérhető Androidra fejlesztett Opera böngésző nevezetesen már ether és ERC-20 szabványú tárcát is kínál. Az app egyben a kriptokollekciókat is tárolni tudja (ERC-721 alapú tokenek), mint például a CryptoKitties macskáit, vagy az Ethereum alapú decentralizált applikációkhoz, a dappokhoz is hozzá tudunk férni.

“Eleddig a kriptopénzek és Web 3 használatához speciális applikációkra és bővítményekre volt szükség, ami már az elindulást is nehézzé tette sokaknak. Az új böngészőnk kiiktatja ezt a nehézséget,” kommentálta a közleményben Charles Hamel, az Opera termékmenedzsere.

Hamel hozzátette, a termék szinte ugyanaz mint a béta verzió, de ahogy növekedett a felhasználószám, a vállalat úgy építette be azokat a javaslatokat is az alkalmazásba, amit a felhasználók kértek. Így vált egyre letisztultabbá a felülete és hatékonyabbá annak érdekében, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben lehessen ether tárcát nyitni.

A cég azért döntött az Ethereum mellett, mert a dapp fejlesztők legnagyobb közösségével rendelkezik. Az Opera kriptovaluta tárcája Web3 API-t integrált, amely biztosítja a kommunikációt a dappokkal. A vállalat szerint az app elsősorban “információszerzésre, tranzakciók végrehajtására és felhasználói személyazonosság kezelésére alkalmazható.”

Hamel hozzátette, a béta verzió rengeteg visszajelzést kapott a fejlesztőktől akik meg akartak bizonyosodni róla, hogy a dappjaik úgy funkcionál a böngészőben, ahogy az szeretnék.

Ennek eredményeképp “stabilabb és jobb a dapp kompatibilitás” ami egyben “nagyobb biztonságot is jelent szemben egy böngésző bővítménnyel.”

Az Androidos telefonokra a böngésző már letölthető a Google áruházból és a vállalat 2019-ben tervezi a Windows, Mac és Linux verziók piacra dobását is.

Ami viszont az Apple iOS app fejlesztését illeti, Hamel megjegyezte, az egy sokkal szigorúbb és kihívásokkal teli terület és jelenleg nem tervezik annak fejlesztését.

“Reméljük a lépés felgyorsítja az áttérést a spekulációs és befektetési célú kriptopénz használatról a mindennapi fizetési és tranzakciós használatra.”

Az Opera az egyik legkedveltebb böngésző a piacokon, több mint 100 000 000 Androidos eszközön fut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük