Az USA-ban már több mint 46 millió ember használ bitcoint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Egyesült Államokban 46 millió embernek van bitcoinja. Erre emlékeztet a Documenting Bitcoin nevű Twitter profil.

A Newsweek szerint a lakosság 17%-a rendelkezik már legalább néhány szatosival. A híres magazin nemrég arról számolt be, hogy egyre több ember szavaz bizalmat a vezető kriptovalutának és vonja be a mindennapi pénzügyeibe a népszerű kriptopénzt, akár életbiztosítási vagy nyugdíjmegtakarítási céllal is.

Ez az adat a New York Digital Investment Group (NYDIG) által végzett felmérésből származik.

A felmérés egyébként kifejezetten a bitcoin biztosítások aspektusára fókuszált, ahol egyre nagyobb az érdeklődés a kriptovaluta iránt. Természetesen a felmérés a bitcoin hype idején készült, így a Newsweek meglepőnek találta, hogy a válaszadók nagy többsége elfogadja a bitcoin volatilis jellegét.

Miért lett ilyen népszerű a bitcoin az Egyesült Államokban?

A bitcoin iránti érdeklődés az Egyesült Államokban a COVID-19 járvány kialakulásával együtt ugrott meg. A pandémia okozta gazdasági válság miatt sokan más, biztonságos menedékként szolgáló eszközökbe való befektetést kerestek. A dollár leértékelődésétől való félelem, párosulva a nagy likviditási injekcióval és a könnyen használható kereskedési alkalmazások elérhetőségével, megnövelte a kriptovaluták még kis összegű vásárlásait is.

A különféle kereskedési alkalmazások megjelenése nyomán sokan olyanok is csatlakoztak a kriptotérhez, akik korábban nem gondolkodtak a kriptopénz befektetéseken.  A kisbefektetők 62%-a úgy gondolja, hogy a kriptobefektetéseinek köszönhetően meg fog gazdagodni.

Természetesen a felmérés óta a bitcoin árfolyama jelentősen esett, az áprilisi 65 000 dollárról mára 34 317 dollárra. A pánikszerű eladások ellenére azonban, amelyek főként a hype pillanatában beszállt kisbefektetőket érintik, a bitcoin és általában a kriptovaluták iránti bizalom egyre nagyobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.