Az USA helyett Japán lehet az első, mely elfogadja a kriptós ETF-eket

A Bloomberg szerint Japán Pénzügyi Szolgáltató Ügynöksége (FSA) kriptopénz tőzsdén kereskedett alapok (kriptós ETF) jóváhagyását tervezi.

Hétfőn publikált cikk alapján, egy ‘az ügyben kompetens személy’ szerint az FSA azon dolgozik, hogy felmérje az intézményi érdeklődést egy várható kriptovaluta ETF iránt és pozitív visszajelzés esetén akár jóvá is hagyná azokat.

Japán kormánypártja a Liberális Demokrata Párt 2019 márciusáig adott magának időt, hogy benyújtsa a pénzügyi szabályokra vonatkozó törvénymódosítását. A törvénymódosítás, mely egyben több önszabályozói eszközt adna a piaci szereplők kezébe, a kriptopénz piacok felügyeletét szolgálná és a legtöbb ICO tokent értékpapírként kategorizálna. Amennyiben a parlament elfogadja a törvényt, akkor már 2020 tájékán bevezetésre kerülhet.

A friss FSA módosítás módosítása viszont már a kriptós derivatívákat és tőzsdéket is szabályozná annak érdekében, hogy kiszűrhetőek legyenek a spekulációs célú eszközindítások és piaci machinációk.

Japán a Coincheck múlt év januári 533 millió dolláros hackje óta veszi komolyan a kriptopénz piacok szabályozását.

A kriptós ETF-ekre pedig a cryptorader közösség úgy tekint, mint ugródeszka az intézményi befektetőknek, hogy szabályozott körülmények között tudjanak kriptovaluta alapú befektetési eszközöket árulni és kereskedni.

Az Egyesült Államokban valóságos tumultus alakult ki a kriptó ETF-ek jóváhagyására váró cégek között, amiket az amerikai pénzfelügyeleti bizottság (SEC) több hónapos huzavona után sem hagyott jóvá. Múlt év augusztusában az ügynökség kerek kilenc bitcoin ETF-et utasított el “csaló és manipulatív tevékenységek és gyakorlatok megakadályozása,” érdekében majd decemberben 2019. februárjára halasztotta a VanEck/SolidX ETF jóváhagyását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük