Február 27-éig véglegesen eldől lesz-e bitcoin ETF vagy sem

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) újfent kitolta a bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) miatt javasolt szabálymódosítás jóváhagyását vagy elutasítását. Ezzel az évben már nem várható döntés az ügyben.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

Egy rövid online figyelmeztetésben az értékpapír szabályozó kifejezte, február 27-éig meghosszabbítja az ETF-ekre vonatkozó felülvizsgálati időszakot. Feb. 27, 2019. Az ETF kérelmet a VanEck pénzkezelő és a SolidX blokklánc startup nyújtotta be.

A SEC szabályai értelmében tovább nem lehet halasztani a döntést, ami azt jelenti, 27-éig véglegesen eldől lesz-e bitcoin ETF vagy sem.

A döntést hónapokig tartó bizonytalanság előzte meg mivel a korábbi bitcoin ETF-eket a felügyelet eddig sorra elutasította. Augusztusban volt olyan nap, mikor egyszerre 9 bitcoin tőzsdei alap elutasításáról döntöttek, majd egy nappal később felülbírálva döntését a SEC bejelentette a javaslatok felülvizsgálatát. De a Winklevoss-testvérek ETF-kérelme se járt jobban, mely több mint egy éves várakozás után került elutasítása.

A VanEck/SolidX ajánlat sokban különbözik a többitől mivel az értéke a bitcoin értékéhez van rögzítve, szemben a készpénz elszámolású CBOE, CME határidősökkel.

A SEC a VanEck/SolidX bitcoin ETF véleményezési időszaka során, október 17 és 31-e között több mint 1600 kommentet kapott rá.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.