Február 27-éig véglegesen eldől lesz-e bitcoin ETF vagy sem

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) újfent kitolta a bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) miatt javasolt szabálymódosítás jóváhagyását vagy elutasítását. Ezzel az évben már nem várható döntés az ügyben.

Egy rövid online figyelmeztetésben az értékpapír szabályozó kifejezte, február 27-éig meghosszabbítja az ETF-ekre vonatkozó felülvizsgálati időszakot. Feb. 27, 2019. Az ETF kérelmet a VanEck pénzkezelő és a SolidX blokklánc startup nyújtotta be.

A SEC szabályai értelmében tovább nem lehet halasztani a döntést, ami azt jelenti, 27-éig véglegesen eldől lesz-e bitcoin ETF vagy sem.

A döntést hónapokig tartó bizonytalanság előzte meg mivel a korábbi bitcoin ETF-eket a felügyelet eddig sorra elutasította. Augusztusban volt olyan nap, mikor egyszerre 9 bitcoin tőzsdei alap elutasításáról döntöttek, majd egy nappal később felülbírálva döntését a SEC bejelentette a javaslatok felülvizsgálatát. De a Winklevoss-testvérek ETF-kérelme se járt jobban, mely több mint egy éves várakozás után került elutasítása.

A VanEck/SolidX ajánlat sokban különbözik a többitől mivel az értéke a bitcoin értékéhez van rögzítve, szemben a készpénz elszámolású CBOE, CME határidősökkel.

A SEC a VanEck/SolidX bitcoin ETF véleményezési időszaka során, október 17 és 31-e között több mint 1600 kommentet kapott rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük