Az USA kormánya nem fogja hagyni, hogy a cégek bitcoinba fektessenek

Az amerikai kormány nem fogja sokáig engedni a vállalatoknak, hogy a dollárjaikat bitcoinra cseréljék – figyelmeztetett egy befektetési tanácsadó.

Dan Nathan, a Risk Reversal Advisors alapítója szerint az amerikai kormány nem fogja sokáig engedélyezni azt, hogy Elon Musk Teslájához hasonlóan a nagyvállalatok sorban bitcoinra cseréljék az amerikai dollárjaikat.

A múlt héten a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin vásárlása után több közismert cég bejelentette, hogy fontolóra veszi a bitcoin felvételét mérlegkönyvébe. Dan Nathan szerint ez azonban nem működhet sokáig így, hiszen az amerikai kormány nem szeretné azt, hogy a dollár elveszítse a világ tartalékvalutájának szerepét.

Dan Nathan a múlt héten a CNBC-nek adott interjújában a bitcoin jövőjéről beszélt. Szót ejtett a Tesla nagy összege bitcoin vásárlásáról, a bitcoin árfolyamának emelkedéséről és a kriptovaluta, mint fizetőeszköz szerepéről is. A Risk Reversal Advisors vezetője, amely tanácsadási szolgáltatásokat kínál befektetési bankoknak, befektetési tanácsadóknak és magáncégeknek is azzal kezdte a beszélgetést, hogy kijelentette, “az Egyesült Államok kincstára és az amerikai kormány nem hagyja, hogy ez a dolog kicsússzon a kezei közül. Nem fogja engedni, hogy a vállalatok a dollárt bitcoinra cseréljék.” 

Arra a kérdésre, hogy a szabályozók mit tehetnének, hogy megakadályozzák ebben a vállalatokat, Nathan kijelentette:

Halálra szabályozzák őket. Ezt megtehetik.”

Majd hozzátette: „Ezt már láttuk. Bizonyos mértékig. Én csak azt mondom neked, hogy nem fogják hagyni, hogy a dollár elveszítse a világ tartalékvalutájának szerepét. Ez fog ugyanis bekövetkezni, ha minden vállalat a dollárt bitcoinra cseréli.”

A beszélgetést úgy folytatta: “Jelenleg kissé eufórikus állapotban vagyunk. Mind a Tesla, mind pedig a bitcoin két kockázatos eszköz, az elmúlt fél évben együtt több billió dollárral gyarapodtak. Azok, akik rengeteg pénzt kerestek rajtuk, viszont csak megértik, hogy valamiféle megfontoltságot kell találni. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz helyzet állhat elő, ha mindkettő árfolyama együttesen zuhanni kezd.”

A Tesla BTC-befektetését követően az elemzők azt jósolják, hogy vállalatok tucatjai fogják a bitcoint a mérlegkönyvükbe felvennie. A Twitter Inc. már elmondta, hogy tanulmányozzák és vizsgálják a bitcoin beillesztését a vállalat pénzügyeibe.