Az USA szerzői jogi hivatala nem ismeri el Craig Wrightot Satoshiként

A bitcoin SV (BSV) forkcoin a Craig Wright/Faketoshi újabb figyelemfelkeltő performanszának hatására megkapta az 5 percét a kriptopénz piacokon, de a hurrá-hangulat nem tarthatott sokáig, mert az USA szerzői jogi hivatala komolyan vette dolgát, és kategorikusan elutasította, hogy Craig Wrightot ismeri el Satoshi Nakamotoként, a Bitcoin feltalálójaként.

“Általános szabályként, amikor a szerzői jogi iroda regisztrációs kérelmet kap, a kérelmező igazolja, hogy a benyújtott anyagokban tett állítások igazak. A Copyright Office nem vizsgálja a tett nyilatkozatok hitelességét” – írta a szerzői jogi iroda egy sajtóközleményben. Abban az esetben, ha egy mű álnév alatt van regisztrálva, a szerzői jogi hivatal nem vizsgálja, hogy van-e bizonyítható kapcsolat a kérelmező és az álneves szerző között.”

Több forrás is megerősítette, csupán 55 dollárba kerül, hogy szerzői jogot regisztráljanak a hivatalnál. Annyit jelent, hogy bárki levédetheti Satoshi Nakamoto fehér könyvét, csak stabil internetkapcsolatra van szükség.

A kormányhivatal kénytelen volt reagálni a helyzet tisztázása érdekében, mivel Craig Wright a bejelentéssel egy időben olyan sajtóközleményt kürtölt világgá a proxijain keresztül, miszerint az amerikai kormány őt ismerte el a Bitcoin feltalálójaként:

“Fontos, hogy az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatala által kiadott regisztráció a fehér könyv és a kód írójának egyaránt a Satoshi Nakamoto álnév alatt Wrightot ismeri el. Ez az első kormányzati hivatali elismerése Craig Wrightnak, mint Satoshi Nakamoto, a Bitcoin alkotója.”

Az USA copyright hivatala ugyanakkor nem ismer el senkit semminek. Csak egy adatbázis a művészet és irodalom alkotóinak védelme érdekében. Ha Wright bíróságon tudja bizonyítani igazát, miszerint ő Satoshi Nakamoto, akkor válhat érdekessé az ügy, de erre vajmi kevés esélye van.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.