Az XRP árfolyama 3 éves csúcsot ért el napi árfolyamnövekedésben

Az XRP szombaton nagyot rallizott, és a mostanában hírhedt tőzsdei részvényekhez hasonlóan, mint például a GameStop, jelentős árfolyamnövekedést ért el.

A kriptovaluta árfolyama 56%-kal nőtt,  és ezzel 0,50944 dollárra ugrott, így most elérte a legmagasabb szintet december 22. óta. Ez volt a legnagyobb egynapos százalékos növekedés 2017. december 21. óta.

A kétszámjegyű áremelkedést valószínűleg a szombaton alakuló Buy & Hold XRP (+ 35,92%) (t.me/pumpxrp) elnevezésű Telegram-csoport tagjai ösztönözték. A csoport tagjainak száma az első 24 órán belül elérte a Telegram 200 000-es plafonját. Ez a hirtelen emelkedés migrációra kényszerítette a csapatot. Egy új hivatalos csatornát hoztak létre hasonló címmel, de különböző linkkel (t.me/pumpxrpofficial).

A hagyományos kriptoárfolyam pumpáló csoportokat a WallStreetBets stílusú tömeg-pumpálásos csoportokról másolják. Ezek a csoportok most már égő tekintetüket a dogecoinról (DOGE, + 42,76%) az XRP-re helyezik” – nyilatkozta Jehan Chu, a hong-kongi székhelyű Kenetic Capital társalapítója és ügyvezető partnere.

XRP

Az XRP árfolyama mellett a GameStop is nagy emelkedésen ment keresztül

A klasszikus ‘felpumpál és dob’ taktikák nem újkeletűek a kriptónál, főleg az XRP esetében, aminek igen erős követői tábora van. Hangulatukat azonban fokozhatta egy amatőr napi kereskedők csoportja a Reddit fórumon, akik WallStreetBets néven nemrégiben összehangolt vételi támadást indítottak a Gamestop videojáték-kiskereskedőért. Ezzel rövid szorongást váltottak ki és súlyos veszteségeket okoztak a fedezeti alapok és hedge fundok számára.

A megszorongatott célpont, a GameStop (GME) a múlt héten csaknem 400%-kal emelkedett, folytatva az előző hét 83%-os emelkedését. Ezzel felkeltette a szabályozók nemkívánatos figyelmét is. Eközben a mémalapú kriptovaluta dogecoin napi 800%-kal nőtt az XRP árfolyam pumpálás előtt. Az adatok azt sugallják, hogy a tömegvásárlási taktikák visszatérnek hazai pályára, miután demokratizálták az örökölt piacokat.

Arra még várni kell, hogy kiderüljön, hogy a Buy & Hold XRP csoport tagjai hűek maradjanak-e a csoport nevéhez azáltal, hogy megtartják a kriptovalutát.

A cikk publikálása idején a Ripple kriptója 0,45 dollár környékén cserél gazdát. Az áremelkedés eltörölte a jelentős esést, amikor 0,55 dollárról 0,20 dollárra csökkent az árfolyam, miután az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottsága december végén pert indított a Ripple Labs ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük