Batman Robinja is „kámingáutolt” a képregény legújabb kiadásában

A Batman-képregények, a címszereplővel a főszerepben, kezdetben Gotham városának aljas gonosztevőktől való megóvásáról szóltak. Ez azonban mára eléggé megváltozott. A történetek Robinja, akit Batman segítőtársaként ismerhettünk meg, egészen más irányba terelte el a jól megszokott cselekményszálat. 

A “Batman: Urban Legends” sorozat legfrissebb, hatodik részében Robin felvállalta biszexualitását. Robin, azaz valódi nevén Tim Drake, a sztori szerint elfogadja egy srác randevúra való invitálását miután felvillan fejében a felismerés villanykörtéje. Ezáltal önmaga számára is világossá válik nemi hovatartozása.

A képregényben Tim meglátogatja egy férfi barátját és együtt is vacsorázik vele amikor is felötlik benne az a bizonyos kérdés. Fejtörését természetesen félbeszakítja hivatása, s a bűnözők üldözésével zárul a kép.

„Nagyon örülök, hogy épen és biztonságban hazaértél. Rengeteget gondolkoztam az utóbbi napokban, tudod, arról az estéről. Nem is tudom igazán, hogy mit is jelentett számomra. Viszont mindenképp rá szeretnék jönni”, mondta a későbbiekben a karakter vacsorapartnerének.

A szóban forgó barát ezután pedig azt kérdezte Robintól: „Reméltem, hogy így fogod majd gondolni. Tim Drake… eljönnél velem egy randira?”

„Ig-Igen, nagyon szívesen”, válaszolta Drake.

Ezzel a lépésével Robin karaktere csatlakozik a DC Comics LGBTQ+ hőseinek csoportjához. Társai pedig nem mások, mint Harley Quinn, Méregcsók, Macskanő (Kate Kane), Zöld Lámpás (Alan Scott) és Renee Montoya.

DC Comics: Mindent az olvasókért

A képregények alkotói szerint ez egy rendkívül fontos mozzanat és az eddig megtörtént cselekmények „hiányzó darabkája”.

Robin

„Írásaimmal mindig is és ezután is az lesz a célom, hogy megmutassam mindenkinek, hogy Isten mennyire szeret mindannyiunkat”, nyilatkozta az író, Meghan Fitzmartin.

A képregénykiadó ezt megelőzően ódzkodott attól, sőt teljes mértékben elvetette annak ötletét, hogy Robin efféle változáson essen keresztül. Azonban, a rajongók legnagyobb örömére, a hosszú éveken át tartó lobbizás meghozta gyümölcsét.

A fordulat többnyire pozitív médiavisszhangot generált, így a Detective Comics fejesei elégedettek lehetnek döntésükkel.

A kiadó egyébként, lehetőségeihez mérten, próbál lépést tartani a tömegekkel és kielégíteni azok elvárásait. Legyen szó akár a szexuális irányultságra vonatkozó nézetekről vagy akár a digitális eszközökről. A DC ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy piacra kívánja dobni a Batman tematikájú NFT-t is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük