ChainScore: béta verzióban a tőzsderanking oldal

A közösségi szerkesztésű ChainScore kriptotőzsde rangsoroló oldal belépett a fejlesztés utolsó szakaszába és tárt karokkal várja a kriptoközösség visszajelzéseit.

A megfelelő kriptotőzsde kiválasztásával járó nehézségek

A kriptovaluták világát nem egyszer hasonlították már a vadnyugathoz. Kellő szabályozás hiányában lépten-nyomon megpróbálnak átverni bennünket és megkaparintani féltve őrzött kriptóinkat. Az utóbbi években számos tőzsde esett hackerek áldozatául, amit több ezer felhasználó tárcája bánt. Sajnos szinte sosem lehetünk biztosak melyik tőzsde vagy váltó a legbiztonságosabb, ezért csupán annyit tehetünk, hogy egy évek óta (incidens nélkül) működő nevesebb szolgáltatót választunk.

A biztonság persze nem az egyetlen kritérium egy tőzsde kiválasztásánál. Egy kezdő számára például fontos az is, hogy az adott tőzsde felhasználóbarát és egyszerű platformmal rendelkezzen. Ezt leginkább a fiat-kriptó váltók szokták biztosítani. Másrészről a tapasztaltabb kereskedők számára nem az egyszerűség az első számú szempont. Ők inkább egy fejlett kereskedési platformot keresnek, amely számos megbízási típussal rendelkezik.

Ha a biztonság és a felhasználóbarát felület alapján leszűkítettük a kört, még megmarad a kérdés, hogy vajon az adott tőzsde támogatja-e az országunkat. Erre már nem nehéz válaszolni, hiszen minden tőzsde oldalán relatív könnyű megtalálni a támogatott országot listáját, azonban fontos ezt is figyelembe tartani.

Habár a fenti kritériumok alapján megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelő tőzsdét, nem árt utánajárni hogyan vélekednek róla azok a felhasználók, akik már használták a tőzsdét. Itt jön képre a ChainScore.

A ChainScore segíthet a választásban

Biztosan sokszor történt már, hogy egy termék megvásárlása előtt elolvastad az adott termék előző vásárlóinak a termékről adott véleményét. Ez az egyik legbiztosabb módja annak, hogy felhasználói szemszögből is megbizonyosodjunk egy termék vagy szolgáltatás minőségéről. A ChainScore pontosan erre ad lehetőséget, miután elkészül.

A ChainScore a CoolHD.hu projektje, ami a BitcoinBázist, mint korai támogató tudhatja maga mögött. A felhasználók szavazatai és véleményei alapján, egy pontozó algoritmus segítségével rangsorolja a kriptotőzsdéket. A regisztrált felhasználók bármelyik tőzsdéhez írhatnak véleményt, a legnépszerűbbek pedig megjelennek a ChainScore oldalán. Továbbá, ha esetleg van egy általunk kedvelt tőzsde, amely még nem szerepel az oldalon, minden akadály nélkül beküldhetjük. Ezután a többi felhasználó eldönti, hogy a tőzsde felkerüljön-e az oldalra. Azok a felhasználók, akik szeretnének hozzájárulni a pontozó algoritmus fejlődéséhez kitölthetnek egy kérdőívet az általuk választott tőzsdével kapcsolatban, ami szintén befolyásolja a tőzsde rangsorolását, illetve az algoritmus által a többi tőzsde rangsorolására is kihatással lehet.

A projekt jelenleg béta fázisban van, ezért a ChainScore fejlesztői szívesen várja az oldalra látogatók visszajelzéseit és javaslatait. Ha esetleg van kedvenc tőzsdétek, amelyről meg szeretnétek osztani véleményeteket, vagy akár támogatni szeretnétek a projektet, most itt a lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.