A bevándorlók okozzák a bűncselekmények 60%-át Németországban

Egy Németországban készült jelentés rávilágított a külföldi migránsok és az erőszakos bűncselekmények közötti összefüggésre. Az országban 10 erőszakos bűncselekmény gyanúsítottja közül 6 külföldi származású személy.

A jelentés vitákat váltott ki a bevándorlási politikával, az integrációs erőfeszítésekkel és a bűnüldözési stratégiákkal kapcsolatban.

10-ből 6 gyanúsított külföldi származású

A legújabb adatok azt mutatják, hogy a bevándorlók a lakosság 14,6%-át teszik ki, azonban az erőszakos bűncselekmények közel 60%-áért felelősek. Az erőszakos bűncselekménnyel gyanúsítottak száma megközelíti a  200 ezret, amiből 111 ezer esetben külföldi személy a gyanúsított.

A bevándorlási bűncselekményeket nem számítva a bármilyen bűncselekménnyel gyanúsított nem németek száma 2023-ban 17,8%-kal emelkedett, ezzel elérve a 923 ezret.

– Számol be a Breitbart.

Az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított nem németek száma 14,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Eközben a 420 ezer elkövetett lopásból 187 ezernél gyanúsítanak nem német származásúakat.

A számadatok azonban több szempontból is hiányosak. Nem a bűncselekményekért elítélt személyek számát mutatják, hanem a gyanúsítottakét. A jelentés a bűnözés demográfiai megoszlásáról is hiányos képet fest, mivel nem tesz különbséget a német állampolgárságot szerzett külföldiek és a migrációs háttérrel rendelkezők között, akiknek legalább az egyik szülője külföldi születésű.

Sokak szerint a magas arány annak tulajdonítható, hogy a bevándorlók jelentős többsége olyan országból érkezik, ahol az erőszak és a bűnözés a mindennapok része. A többségük pedig fiatal férfi, akik a leginkább hajlamosak az erőszakra. Ezeket a kihívásokat Németországban is egyre inkább elismerik, ezért próbálnak szigorítani a bevándorlási és kitoloncolási mechanizmusokon.

Jobban kell kezelnünk a migrációt, tudnunk kell, hogy kik érkeznek az országunkba.

– Mondta Andrea Lindholz, CSU parlamenti képviselője.

Fontos megjegyezni, hogy a rossz példák általában nagyobb port kavarnak, emiatt nem szabad automatikusan elítélni a teljes külföldi migráns népességet. A többségük hozzájárul a közösséghez és betartja a törvényeket, míg egy szűk kisebbség a teljes csoport reputációját megsemmisíti. Ezt a helyzetet pedig a politikai indíttatású agitáció csak tovább ronthatja.

Régóta politikai eszköz a migráció

A bevándorlás és a bűnözési ráta közötti összefüggés régóta vitatott kérdés a politikai csoportok között. Az európai pártok gyakran veszik elő a migráció kérdését, hogy a polgárokban a fenyegetettség érzetét keltsék. Erre talán nincs is jobb példa, mint Magyarország, ahol a migráció biztonságiasítása már évekkel ezelőtt rendkívül sikeresen megtörtént.

A bevándorlók gyakran válnak különböző társadalmi problémák kizárólagos felelősévé. A történelemben számos példát találunk arra, amikor egy-egy kisebbséget tettek felelőssé bizonyos eseményekért. Az elmúlt időszakban a statisztikák gyakran igazolják a vádakat, azonban a média és a politika gyakran felnagyítja ezek jelentőségét. A problémát már az EU bevándorláspárti országai is felismerték, és mind Uniós, mind tagállami szinten születnek szigorító intézkedések.