Bevezették a GMX 2. verzióját, gyorsan változó éves hozamokkal

A GMX 2. verzióján a kockázatosabb eszközökkel való kereskedés díjai alacsonyabbak, egyes pooloknál pedig a 47%-ot is elérték az éves hozamok.

A GMX 2-es verziójának kezdeti modellje csütörtökön vált élessé, és valamivel több mint 1,2 millió dollárt vonzott a likviditási poolokba az indítás során.

A GMX az Arbitrummal, az Ethereum blokklánc 2. rétegű skálázási megoldásával a alacsony díjakat tesz lehetővé a spot és állandó határidős ügyletekhez az on-chain felületen keresztül. Az Ethereumhoz kifejlesztett Arbitrummal a GMX tőkeáttételes szolgáltatást nyújt a kereskedőknek a főbb tokenek, például a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) ármozgásain alapuló kereskedéshez.

A GMX V1 és V2 platformja párhuzamosan fog működni. Ezzel bővül a forgalomképes eszközök listája, és olyan alternatív valutákat is tartalmaz, mint a dogecoin (DOGE) vagy a Solana (SOL). A díjak az 1. verzióhoz képest alacsonyabbak, ami ösztönzőleg hat a kereskedési tevékenységre, ezáltal a bevételek várhatóan növekedni fognak.

Az Arbitrum hálózat GM pooljai közé tartozik a solana (SOL), az xrp (XRP), a litecoin (LTC), a dogecoin és az arbitrum (ARB), az Avalanche hálózaton pedig a SOL, az XRP, az LTC és a DOGE. A GM pool részét képezik a long pozíciókat fedező long tokenek, a short pozíciókat fedező short tokenek, és az index price feed (index árfolyam).

Ami az éves hozamokat illeti, pénteken a DOGE GM-poolok még 40%-on voltak, vasárnapra viszont 10,40%-ra csökkentek. A Solana-pool esetében az éves hozam a pénteki 47%-ról vasárnapra 11,44%-ra csökkent, tehát elég gyorsan változik az éves várható hozamok aránya.

A V2 bevezetése javíthatja a GMX kilátásait a kereskedők körében az egyre versenyképesebb piacon, és végső soron a vonzó jutalmak, illetve a megnövekedett bevételek növelhetik a GMX névadó tokenje, a gmx (GMX) értékét.

GMX TVL

A DefiLlama adatai szerint a GMX több mint 465 millió dollárt tart az Arbitrumon és 72 millió dollárt az Avalanche hálózaton. Az adatok azt mutatják, hogy a platform több mint 125 milliárd dollár értékű tokennel kereskedett, és csak az Arbitrum felhasználók számára 182 millió dollár díjat generált.