Bezár a Civil – még egy független újsággal kevesebb

A blokklánc alapú független újságírásra szakosodott Civil startup lehúzta a rolót.

Egy blog bejegyzésben búcsúzott a Civil.co oldalon Matthew Iles, a startup CEO-ja a platform felhasználóitól. A csapat és az oldal mögött álló technológia mostantól a ConsenSys-hez, a New Yorkban működő Ethereum projektekre szakosodott inkubátorhoz kerül át, ami már korábban is támogatta a Civil kezdeményezését. A csapat mostantól pedig a hiteles és független újságírás helyett az Ethereum alapú személyi azonosításon fog dolgozni.

“Bár a Civil útja itt véget ér, az új csapat továbbra is élvonalbeli technológiával fog foglalkozni és úgy gondolom, hogy mind hozzájárulunk majd a munkánkkal egy jobb internethez a jövőben.” – írta Iles a búcsú bejegyzésben.

Iles hozzátette, hogy ez nem pont az a végkifejlet, amit terveztek, de büszkék arra, amit elértek.

A Civil 2016-ban indult és egyike volt az első startupoknak, ami a média területén kísérletezett a blokklánc technológiával és a kriptopénzekkel. A Civil.co célja az volt, hogy egy olyan megbízható sajtót hozzanak létre, ahol az írók és az olvasók CVL tokeneken keresztül adhatják egymás a visszajelzést és egyben dönthetik el a platform jövőjének sorsát. Az ICO-ra először 2018 végén került volna sor, azonban akkor nem hozta a várt eredményeket, azért 2019 márciusában ismét megpróbálkoztak a kibocsátással a tagsági díjakon keresztül.  Emellett a Civil platform 1 millió dollárt osztott szét 14 különböző sajtószoba között, amint arra használhattak amire csak akartak, nem befolyásolva a témát és tartalmat ami az adott közösségben megosztottak.

A platform már az elmúlt 6 hónapban dolgozott a bezáráson az elmondottak alapján, miközben a kulcs emberek folyamatosan távoztak a cégtől és a ConsenSystől sem kapott annyi finanszírozást, mint korábban. Megszűnt a korábbi sajtószobák támogatása is és lassan leépültek a partnerségek is.

“Lenyűgöző technológiát építettünk, azonban mint az a végén kiderült, olyasvalamit akartunk csinálni, aminek még nem jött el az ideje.”

#ownthenews

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.