Bill Clinton szerint a túlszabályozás felfalja a blokklánc „aranytojást tojó tyúkját”

A volt amerikai elnök, Bill Clinton hétfőn szólalt fel egy kriptovaluta konferencián és óva intette a törvényalkotókat az ígéretes technológia szabályzásától.

A San Franciscoban zajló, a Ripple által szervezett Swell konferencián Clinton mellett ott volt Gene Sperling is, aki tanácsadóként dolgozott a Fehér Házban, és most a Ripple elnökségének tagja. Bill Clinton – aki 1993 és 2001 között az Egyesült Államok elnökeként regnált – volt az esemény fő meghívottja. A tavalyi év vezető meghívottja Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke volt.

A vállalat az elmúlt pár hónapban megpróbált közelebb férkőzni a kormányzati körökhöz. Pár nappal a konferencia előtt derült ki, hogy a Ripple másokkal egyetemben létrehozott egy tanácsadó csoportot Securing America’s Internet of Value Coalition (Internetes értékek amerikai védegylete) névvel, amely részben XRP-ben fog fizetni washingtoni lobbicégének.

A Sperlinggel folytatott beszélgetés során Clinton sok témát érintett, köztük azt, hogy milyen kiberbiztonsági kihívásokkal kell az amerikai kormánynak szembenéznie.

Legrelevánsabb megjegyzése az olyan új technológiák mint a blokklánchoz való “hozzáférés egyenlőtlenségére” vonatkozott, amit a ’90-es években megjelenő e-kereskedelemi megoldásokkal állított párhuzamba.

“Minél fejlettebbé válnak az olyan technikák, mint például a blokklánc… a mesterséges intelligencia vagy robottechnológiák… az ezekhez való hozzáférés egyre egyenlőtlenebb lesz.”

Clinton elismerte a közvélemény azzal kapcsolatos félelmét, hogy az új technológiákkal egyesek visszaélhetnek, azt sugallva, hogy a kriptovalutákat terroristák vagy más bűnözők pénzmosásra használhatják. Ezen véleményét más technológiákkal, például a GPS-szel kapcsolatban is hangoztatta és hangsúlyozta annak fontosságát, “hogy azonosítsuk a hátulütőket”, illetve megjegyezte, hogy “a régi szabályrendszereket nem lehet az új technológiákra alkalmazni”. “Ezzel megennék az aranytojást tojó tyúkot” – tette hozzá.

A blokklánc témájával kapcsolatban Clinton megjegyezte, hogy “az egész blokklánc-ügyben azért van potenciál, mert felhasználható nemzetközi ügyletekre”.

Végül a következőt jegyezte meg:

“A permutáció és a lehetőségek tárháza igen széles. De az egészet romba döntheti a rossz identitás-, gazdasági és szociális politika.”

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük