Szeptember nyertese: XRP – 66%-os erősödés 1 hónap alatt

A 2018 elején kezdődött kriptotél egyik legnagyobb vesztese a Ripple (XRP) token volt, több mint 90%-ot vesztett értékéből. Nem mintha a mögötte álló cég nem tett volna meg mindent hogy javítson a helyzeten, sorra lépett partnerségre nagyobbnál-nagyobb pénzügyi vállalatokkal, mint például a japán SBI és az American Express. De árral szembe úszni, úgy tűnik, akkoriban még az XRP-nek se ment. Eddig.

A változás szeptemberben következett be és az XRP hetek leforgása alatt az utolsókból az elsők csoportjába ugrott.

Szeptember nyertese

Szeptember nyertese a Ripple (hol tudsz gyorsan Ripplét venni?) volt és 2018-ban ezidáig a múlt hónap volt az eddigi legjobb performansza. Aggregáltan 66%-kal nőtt a piaci kapitalizációja, erős fundamentális tényezők, újabb banki partnerségek, kialakuló emelkedő trendhangulattal, egy kis FOMO-val megfűszerezve. Ezzel szemben a kriptopénzek és tokenek többsége – különösen az idei ICO-k – rekordveszteségeket könyvelhettek el. A bitcoin piaci kapitalizációja 8%-kal, az ethereumé 22%-kal csökkent az elmúlt hónapban.

Az 5000-valahány kriptopénz közül a Ripple szárnyalása mellett a bitcoin diamond (33%) és bitcoin gold (15%) forkcoinok teljesítettek jól. A Ripple direkt riválisa, a Stellar (hol tudsz gyorsan Stellart venni?) se panaszkodhatott, az XLM piaci kapitalizációja 12%-kal növekedett.

Szeptember nyertese: XRP

Pozitív fundamentális tényezők

Az árfolyam a szeptember 19-ei bejelentés után kezdett el volatilisebben viselkedni, mikor is a Ripple CEO-ja, Brad Garlinghouse bejelentette, a vállalat megkezdte a RippleNet globális elterjesztését, ami egy nemzetközi fizetési és utalási szolgáltatás. Megjegyzendő, nem az első alkalom, hogy egy RippleNet bejelentés hatására ugrott az XRP. Múlt év októberben 30%-ot erősödött miután meglett a RippleNet 100. banki partnere.

A RippleNet bejelentés hatására kialakuló ralit még tovább fokozta az xRapid rendszer körülötti pozitív hírek. A RippleNettel ellentétben azok, akik az xRapidot használják, kénytelenek az XRP-t használni utaláskor mikor digitális eszközöket cserélnek. Ez annyit jelent, azok a vállalatok, melyek az xRapid rendszerét használják, alapjaiban növelik az XRP token iránti keresletet.

Jelenleg a MoneyGram és a Western Union is teszteli a rendszert. Két héttel ezelőtt, még szeptember 17-én jelentette be a vállalat, hogy kevesebb mint egy hónapon belül indul az xRapid, ami szintén segített rég nem látott magasságba tornázni az XRP értékét.

Figyelmeztető jelek

Ugyanakkor minden pozitív fejlemény ellenére nem árt óvatosan kezelni az XRP-t. Piaci elemzők szerint az XRP nagybefektetők pumpa áldozatává vált, vagy épp pont a Ripple cég hajtott végre azért, hogy még több trader szálljon be a Ripple-buliba és FOMO (fear of missing out) uralkodjon el a piacokon. Volt egy periódus, mikor hirtelen 40%-ot zuhant az árfolyam, de egy korrekciós fázis során újra feltápászkodott.

A Ripple cég tegnap kezdte meg kétnapos konferenciáját San Franciscoban olyan személyiségekkel, mint például Bill Clinton aki vitaindító előadó szerepében vesz részt a konferencián. A spekulánsok szerint a cég a rendezvény végére még többet felfed az xRapid októberi indulásával kapcsolatban és a legjobb esetben tovább tornázhatja a már így is elszaladt árfolyamot (a többi kriptopénzzel ellentétben).

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük