Bill Gates ismét a konteósok kereszttüzében – A Pfizer vakcinája ellen kampányolnak

Újabb koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elmélet kapott szárnyra a közösségi médiában. Most a Pfizer COVID vakcináját támadták meg a konteósok. Bill és Melinda Gates neve ismét előkerült. 

Tegnap az amerikai-német Pfizer/BioNtech gyár bejelentette, hogy 90%-os hatékonyságú koronavírus vakcinát sikerült kifejleszteniük. A hír természetesen futótűzként terjedt a médiában, mivel úgy tűnik, hogy a COVID-19-et csak egy hatásos vakcina tudná csak megállítani. A bejelentés után nem sokkal azonban ismét előkerültek az összeesküvés-elméletek gyártói és hívei, akik arra buzdították az embereket a közösségi médiában, hogy ne oltassák be magukat, hiszen a Pfizer-t Bill és Melinda Gates pénzeli. A Facebookon magyar felhasználók százai kampányoltak a vakcina ellen és mindenkit arra figyelmeztettek, hogy “a Pfizer oltás nem biztonságos, hiszen Gates-ék microchipet helyeztek bele.”

A szakértők úgy vélik, hogy a közösségi médiában a vakcinával kapcsolatos összeesküvés-elméletek ellen hatékonyan fel kell lépni, hiszen egy ígéretesnek tűnő oltást nem lehet csak így lejáratni. A Pfizer bejelentése után egyébként a Twitteren azonnal megugrott a Bill Gates keresések száma. A Microsoft alapítója az összeesküvés-elméletek egyik legnépszerűbb célpontja oltásokkal kapcsolatos munkája miatt.

A bizonytalan embereket környékezik meg az oltás szkeptikusok

Míg egyesek szórakoztak az összeesküvés-elméleteken, mások egyetértettek abban, hogy Gates és az Egészségügyi Világszervezet okozta a járványt. Erre csak olaj volt a tűzre a Save Our Rights UK Facebook streaming-je, amelyben arról beszéltek, hogy a brit kormány egyik szerve az MHRA, azaz a Gyógyszerek és Egészségügyi Termékek Szabályozási Ügynöksége, mely a vakcina engedélyek kiadásáért felelős és csaknem egymillió fontos támogatást kapott Bill és Melinda Gates alapítványától.

Míg a közösségi média a legszélsőségesebb tartalmakat igyekezett minél hamarabb eltávolítani, a Pfizer-rel kapcsolatos cikkek alatt tömegével jelentek meg az oltásellenesek kommentjei.

Heidi Larson, a londoni vakcinabiztonsági projekt igazgatója úgy véli, “Az oltás szkeptikus egyének és csoportok aktívan keresik a tétova embereket, akiket könnyen el lehet bizonytalaníti az oltás szükségességét illetően.” Melinda Mills professzor, az Oxfordi Egyetem munkatársa azt mondta: „Az oltások az egyik legcsodálatosabb felfedezések a világon. Milliók életét mentették már meg, és ezt gyakran elfelejtjük, mivel minket nem vesznek körül olyan szörnyű betegségek, mint a kanyaró, a gyermekbénulás és a himlő.”

Bill és Melinda Gates alapítványának oldalán a támogatott cégek között ugyan szerepel a Pfizer vállalat, de egy 2016-ban kifejlesztett streptococcus oltással kapcsolatban, amit a fejlődő országok számára készítettek és ehhez az alapítványtól több mint 16 millió dollárt kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük