A Binance Labs szép csendben különvált a Binancetől

A világ legnépszerűbb kriptotőzsdéje, a Binance úgy tűnik, hogy csendben különvált a kockázati tőke és inkubációs részlegétől, a Binance Labstől.

„A Binance Labs egy független vállalkozás, amely nem része a Binance Groupnak, és nem vesz részt az általa működtetett vállalkozásokban. A Binance Labs a Binance engedélyével használja a védjegyét, de egyébként nincs egyéb kapcsolata a Binance Grouppal”. – olvasható a Binance Labs weboldalán.

A hírek szerint az újonnan függetlenített egység az év elején szép csendben megszakította a kapcsolatot a Binance csoporttal. A Binance Labs munkatársainak szerződései mostantól elkülönülnek a kriptotőzsde alkalmazottaitól, hasonlóan a Binance által támogatott BNB Chain projekt struktúrájához. Azonban az operatív dolgokban kevés változás lesz tapasztalható.

A Binancet szoros megfigyelés alatt tartják azóta, hogy a kriptotőzsde novemberben beleegyezett, hogy több mint 4 milliárd dollár bírságot fizet az amerikai szabályozó hatóságoknak. A Binance társalapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao nem sokkal később távozott pozíciójából, miután bűnösnek vallotta magát, és jelenleg az Egyesült Államokban várja az ítélethirdetést. A kriptotőzsde korábbi globális regionális piacokért felelős vezetője, Richard Teng vette át a vezérigazgatói posztot. A leválasztás az egyik legnagyobb változás volt az eddigi hivatali ideje alatt.

Több mint 10 milliárd dollárnyi vagyon a Binance Labs birtokában

A Binance Labs, amelyet a Binance társalapítója, Yi He vezet, 2018 óta több mint 200 kriptoprojektbe fektetett be. Ezek között van az Aptos Labs, a LayerZero, a Polygon és a The Sandbox projektje, amelyeket elsősorban a kriptotőzsde nyereségéből finanszírozott. Az adatok szerint a vállalat teljes vagyonának értéke jelenleg több mint 10 milliárd dollárt tesz ki.

A Binance Labs a közelmúltban fokozta befektetési tevékenységét. Még ebben az évben támogatta a Babylon Bitcoin staking protokollt, és az Ethereum restaking protokollokat, a Renzot és a Puffer Financet is. Tavaly a Binance Labs elfogadta első külső tőkéjét, amikor 500 millió dolláros alapot zárt le. A nyár folyamán azonban elkezdte visszaküldeni a fel nem használt tőkét a Limited Partnersnek.