Egyre közelebb araszol a bitcoin a 6800 dolláros szinthez

Egyre közelebb araszol a Bitcoin (BTC) a 6 800 dolláros szinthez ahogy a technikai indikátorok bikás mintát kezdenek felrajzolni a grafikonokra.

A 14 napos relatív erő index (relative strength index – RSI), ami az ármozgások változását és gyorsaságát méri 59,04-re ugrott, ami a legmagasabb szeptember 4.-e óta.

Az 50 fölötti érték azt jelzi, a vevők kerültek fölénybe az adott eszköznél.

Publikáláskor a BTC ~6 530$ dolláron kereskedik, ez 1,5 százalékkal – mintegy 100 USD-ral – magasabb mint 24 órával korábban.

Az RSI pillanatnyi helyzete újabb árfolyam erősödést indukál a BTC esetében. Ugyanakkor nem érdemes pusztán az RSI indikátor alapján hosszú távú következtetéseket levonni, és ha pusztán csak azt néznénk, akkor akár egy fals jelbe is belefuthatunk.

Ez viszont most nem feltétlenül jelent egy hamis vevői jelet mivel más indikátorok is bikás mintát vettek fel.

Egyre közelebb araszol a bitcoin a 6 800 dolláros szinthez

Balról jobbra: 10 napos EMA – 5 napos EMA – Bollinger szalagok – szimmetrikus háromszög kitörés – ma a gyertyák a felső Bollinger-szalag tartózkodnak | RSI szeptember 4. után a legmagasabb szinten | Bikás MACD | Forrás: CoinDesk

A grafikonon kivehető, az 50 napos exponenciális mozgóátlag (lila vonal) fölött kereskedik a BTC miután a hétvégén kitört a bikás szimmetrikus háromszögből.

Az 5 napos és a 10 napos EMA szintén felfelé tendál ami bikás felállást indukál.

A BTC a Bollinger felső szalagja fölött kereskedik, 6 500 USD fölött és kitörésről akkor tudnánk 100% bizonyossággal beszélni, ha a nap végén is sikerül fölötte maradnia.

A mozgóátlag konvergencia divergencia (MACD) hisztogramja is emelkedik ami további emelkedést prognosztizál.

Összefoglalva, az ármozgás és a technikai indikátorok alátámasztják az RSI adta bikás jelzéseket.

Várakozások

  • Rövid távon benne van a pakliban egy rali egészen 6 800$ dollárig.
  • Ha a 3 napos grafikonon az 50 napos egyszerű mozgó átlag fölé megy (6 642$), az konfirmálhatja a régóta várt bikás fordulót.
  • Ha a nap végére a 10 napos EMA alatt lesz az ár, akkor gyengül a vevői nyomás.

Borítókép forrás: Art Station