Brexit: zuhan a bitcoin árfolyam


A bitcoin árfolyam a Brexit hatására mai nap során öt órán belül 100 dollárt esett és végül 551 dollárnál állt meg, ami 15%-os esésnek felel meg a CoinDesk saját indexe alapján (Bitcoin Price Index, BPI).

Brexit: EU tagság vagy kilépés? A bitcoin árfolyam megérzi
Brexit: EU tagság vagy kilépés?

A mozgás a június 18. óta tartó árfolyam-korrekció részének tekinthető, amikor is a bitcoin árfolyam 774 dolláros csúcsot ért el. Szakértők ezt a bitcoin túlértékeltségeként értelmezték, miután a közelmúltban az árfolyam két éves csúcsokat döntött meg.

A piaci megfigyelők a napon belüli áresést követően hasonló véleményt formáltak, George Samman blokklánc tanácsadó szerint a kriptopénz árfolyama túl gyorsan növekedett a hónap során, és a mostani áresés ennek tudható be.

Ennek ellenére több forrás arra utalt, hogy az árfolyam esésére az Egyesült Királyság népszavazása is nagy hatást gyakorol, mivel a Brexit esélye egyre csökken, habár a hivatalos végeredmény európai idő szerint csak péntek reggelre, amerikai idő szerint csütörtök estére várható.

Gyakran hangoztatják azt a széles körben elfogadott véleményt is, hogy a bitcoin valuta menedékként szolgál a makrogazdasági bizonytalanságok idején, amikor a befektetési eszközként használt előnyei leginkább előtérbe kerülnek.

Kereskedők a közeledő Brexit népszavazást és a Kínát övező gazdasági bizonytalanságot nevezték meg a júniusi 28 hónapos rekordárfolyam legfőbb tényezőiként.

Tim Enneking, a Crypto Currency Fund elnöke, Vinny Lingham, elemző és vállalkozó valamint Arthur Hayes, BitMEX társalapító és CEO mind azt nyilatkozták, hogy az árfolyamesést nagyrészt a közeledő Brexit népszavazás okozta.

Hayes a CoinDesk-nek nyilatkozta:

„A 600 dollár alatti árfolyam arra utal, hogy kereskedők többsége nem hisz abban, hogy a britek kilépnek az EU-ból. A szavazás szinte megjósolhatatlanul szorosnak ígérkezik, a legutóbbi közvélemény-kutatások holtversenyt mértek.”

Hayes azt jósolja, hogy a bitcoin árfolyama 700 dollár fölé emelkedhet abban az esetben, ha britek valóban kilépnek az EU-ból, viszont a maradásuk esetén az 550 dollár körüli árfolyam tűnik reálisnak.

Ezzel szemben Samman az 560 dolláros szintet tartja mérvadónak a jövőre nézve, amit a jövőbeli ármozgások legfőbb mutatójaként kell értelmezni.

Lingham ennél valamivel optimistább nézeteket vall, szerinte a Brexit szavazást követően az árfolyam vissza fog térni a 600 és 700 dollár közötti tartományba.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.