Bitcoin az egészségügyben: fizess bitcoinnal az Ask The Doctor oldalán

A világ vezető digitális egészségügyi platformja, az ‘Ask The Doctor’ az első cég a szektorban, amely elfogad bitcoint a világon. Ez az első alkalom, hogy megjelent a bitcoin az egészségügyben.

Bitcoin az egészségügyben

A kanadai startup mostantól elfogadja a bitcoint ezzel is segítve a felhasználóknak megőrizni az anonimitásukat. Az ‘Ask The Doctor’ programban lehet különböző orvosi tanácsokért bitcoinban fizetni a jövőben.

 

Azok a felhasználók akik szeretnék az egészségügyüket privát szférájukban tartani, mostantól elrejthetik az orvosi kiadásaikat a bankjuk vagy a hitelkártya társaságok elől is.

Sok ügyfelünk nagyon kényes kérdésekkel keresik fel az orvosainkat, mint amilyen például a fiatalkori terhesség, a szexuálisan terjedő betegségek vagy a drog használat. Túlságosan félnek attól, hogy a saját orvosuktól kérjenek segítséget. Ezen felül sok felhasználó nem akarja, hogy a családja megtudja a problémájukat. Bár mindenképpen plusz energia befektetést jelent ha teljes anonimitást akarunk elérni a bitcoin használattal, mégis sokkal könnyebb ezt megoldani a bankkártyához képest – nyilatkozott az ‘Ask The Doctor’ ügyvezető igazgatója.

A múlt hónapban az ‘Ask The Doctor’ öt új pénznemet kezdett elfogadni. Ezentúl elkezdte lefordítani a hatalmas kérdések és válaszok adatbázisát több nyelvre is. A cél, hogy az orvosok által összeállított tudásbázist könnyebben elérhetővé tegyék globálisan a pácienseknek.

A hónap második felében fogják bevezetni a bitcoin fizetést a mobil applikációban is.

Ask The Doctor szolgáltatás

A 2010-ben indult digitális egészségügyi platform mindenki számára elérhető aki rendelkezik internet kapcsolattal.

A páciensek megírhatják a problémáikat amire egy általános vagy egy szakorvos válaszol. 2011-ben a vállalkozás az amerikai egészségügyi és orvosi kutatásokkal foglalkozó Nemzeti Egészségügyi Intézet hivatalos partnere lett. A cég rendszeresen publikál a nemzetközileg elismert PubMed szaklapban is, amely orvosi, ápolási, klinikai témákkal foglalkozik. Az összegyűjtött kérdés és válaszok gyűjteménye kitűnő belátást enged a betegek lelkivilágába, hogy hogyan kommunikálják az aggodalmaikat. Így lehetőség van felderíteni azokat az orvosi szükségleteket melyekből nemzetközileg hiány van.

Mára, az ‘Aks The Doctor’ a legmegbízhatóbb egészséggel kapcsolatos információs platformmá nőtte ki magát amely a ma már világ minden országából származó betegeket szolgál nap mint nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük