Bitcoin mindenek felett: megtörtént az első bitcoin tranzakció az űrben

A Genesis Mining véghezvitte az első bitcoin tranzakciót az űrben egy meteorológiai léggömb segítségével.

Genesis Mining Ltd. 2013-ban alakult, hongkongi székhelyű. A bitcoin és más kriptopénz bányászattal foglalkozó közösség a több mint 300 ezer felhasználójával az egyik legnagyobb bányászcég a világon.

Bitcoin az űrben

Pár héttel ezelőtt egy csapat a Genesis Mining cégtől az Egyesült Királyságba utazott azért, hogy egy bitcoin formájú 3D modellt benne egy papír alapú bitcoin pénztárcával az égbe repítsen.

Az első felszállásnál a léggömb elérte a közel 20 kilométeres magasságon fekvő Armstrong vonalat. Ezzel sikeresen az űrbe léptette fizikailag a bitcoint, majd 20km magasságban létrejött az első tranzakció is.

Mivel a Genesis Miningnál szeretnek túllépni a saját határaikon, a második felszállásnál a léggömb a saját korábbi rekordját felülmúlva túljutott a 34 kilométeres magasságon és véghezvitte a második P2P tranzakciót az űrben.
Mindkét bitcoin tranzakció megtalálható a blockchainen. Látszik, hogy 2 bitcoint küldtek át két egyedi bitcoin azonosítójú számla között: az 1Genesissel kezdődő számláról egy 1Moon kezdetű számlára.

A tranzakció így szerepel a blokkláncon:

Bitcoin az űrben - Bitcoin tranzakció 34km magasan
Bitcoin tranzakció 34km magasan

Az űr tranzakciók jövője

A cég és a csapat nyilatkozata szerint a projekt célja azt volt, hogy bemutassák, hogy a bitcoin végtelen potenciállal rendelkezik és lehetőséget teremt arra, hogy tranzakciók jöhessenek létre a világon bárhol, beleértve a világűrt is.

“Mind láttuk, ahogy a bitcoin értéke emelkedik. Szerettük volna a mi részünket is kivenni, hogy demonstráljuk a bitcoinnak semmi sem szabhat határt” mondta a csapat.

Ahogy haladunk a Mars felfedezése és további érdekes űrprojektek irányába, a megbízható és olcsó fizetési lehetőségekre egyre nagyobb kereslet jelentkezik. Különösen igaz ez, ha majd a technológia elég fejlett lesz ahhoz, hogy ember egy másik bolygón telepedhessen le, hiszen ekkor szükség lesz fizetésre az űrben is.

A Genesis Mining projektjével egy teljesen új piacot nyitott a bitcoin számára. Bemutatták, hogy a peer-to-peer tranzakciók a világűrben is lehetségesek és használhatóak lesznek a jövőben.

A projektről videó is készült, melyben a csapat a sztratoszférába repíti a bitcoint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük