Újdonság: bitcoin fizetés lehetősége Twitteren az iPayYou által

A seattle-i központú iPayYou jóvoltából nemrég indult el a bitcoin fizetés lehetősége Twitteren, amely lehetővé teszi a felhasználók közötti (P2P) közvetlen átutalásokat a népszerű közösségi oldalon.

bitcoin fizetés lehetősége Twitteren

Felhasználók közötti átutalások már Twitteren is

A Bitcoin.com a közelmúltban mutatta be az iPayYou szolgáltatást, ami lényegében egy pénztárca, ami az átlagfelhasználók számára kívánja elérhető és népszerű fizetési móddá tenni a bitcoint a Twitteren.

Az iPayYou felületén lehetséges a kriptovaluta vásárlása, eladása és tartása is, ami a cég állítása szerint kifejezetten felhasználóbarát megoldás. A pénztárca egy olyan megoldást is tartalmaz, ami a véletlen hiba miatti rossz átutalások visszafordítását teszi lehetővé. Emellett az email-alapú küldés funkciója is hozzátartozik a pénztárcához.

A Pay-by-Twitter elnevezésű funkció sokkal nagyobb biztonságot és védelmet nyújt, mintha email címet vagy bitcoin címet használnánk. Ez annyit jelent, hogy a tranzakció a másik féllel való bizalmas információ megosztása nélkül és nyilvános címmegjelenés nélkül is lehetővé válik. A cég állítása szerint ők az elsők, akik ezt a biztonsági funkciót is beleépítették a teljes körű használatot nyújtó pénztárcához.

Gene Kavner, az iPayYou alapítója és CEO-ja a következőt nyilatkozta:iPayYou

„A Twitter a világon az egyik legszélesebb körben használt közösségi háló, és a 21. századi technológiai innováció elképesztő sebességének ellenére sem létezett eddig egyetlen teljeskörű szolgáltatást nyújtó bitcoin pénztárca sem a piacon. Az új Pay-by-Twitter funkció segítségével cégünk lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a bitcoin a mindennapos fizetéseik során is használhassák. Ezt tekintettük a küldetésünknek már a kezdetektől fogva.”

A szolgáltatás bemutatására a felhasználók a három amerikai elnökjelölt iránti támogatásukat tudják kifejezni. A cég ezzel mutatja be, hogy mennyire kevés információ szükséges egy tranzakcióhoz.

Amint az iPayYou-hoz megérkezik az utalás, egy tweet jelzi azt az összeg új tulajdonosa számára. A tweet egy linket küld arról, hogyan elérhető az átutalt összeg. Ezt akár a Twitteren belül továbbíthatja, megtarthatja vagy akár kiutalhatja külső pénztárcába.

bitcoin TwitterA bitcoin fizetés lehetősége Twitteren már korábban is létezett

Néhány más szolgáltató már korábban is nyújtott hasonló szolgáltatást a Twitteren. Ilyen például a ChangeTip, egy népszerű borravalót továbbító felület, ami több közösségi oldalon is elérhető. A Bitcoin.com szintén rendelkezik egy olyan „Birds” nevű funkcióval, aminek segítségével a felhasználók a retweetelés esetén bitcoint kaphatnak.

Most az iPayYou abban bízik, hogy a piacra való belépésével gazdagabb felhasználói élményt nyújthatnak a versenytársaknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük