Nem a bitcoin határidős termékek tehetnek a jelenlegi helyzetről – állítja a CME tőzsde igazgatója

A bitcoin határidős termékeket bevezető CME igazgatója a szingapúri Consensus konferencián nyilatkozott.

Nem lehet mindenért a bitcoin határidős termékeket okolni

Tim McCourt, a CME tőzsde értékpapír kereskedésért és alternatív termékekért felelős igazgatója szerint nem a bitcoin határidős termékek tehetnek arról, hogy a kriptopénz piac ennyire alul teljesít az idén.

McCourt Philip Gillespievel a B2C2 Japan igazgatójával folytatott panelbeszélgetést.

„Mi csak egy kis szeglete vagyunk a piacnak” – tette hozzá Tim McCourt.

Emellett azért hozzátette, hogy a határidős termékek piaca folyamatosan nő, kifejezetten Ázsiában. Sőt, az amerikai kereskedési idő előtt lezajlott ügyletek kifejezetten befolyásolják is az árfolyamokat a CME bitcoin határidős ügyleteiben.

 

Azért volt közük az árfolyam emelkedéshez

A CME tőzsde tavaly novemberben jelentette be, hogy bevezetik a bitcoin határidős termékek kereskedését. A hagyományos pénzpiaci és tőkepiaci eszközök mellé a CME és a CBOE volt az elsők egyike akik felvették a kriptopénzeket, mint eszközcsoportot a kereskedhető eszközök közé.

A bejelentést követően a bitcoin árfolyama soha nem látott szinteken ütött meg, és mire a tényleges kereskedés elkezdődött, már bőven 10000 dollár felett kereskedtek egy bitcoinnal. Az árfolyam emelkedés egy része tehát mindenképpen a határidős termékek számlájára írható, bár a CME egyelőre vitatkozik ezzel a tyúk vs tojás problémára hivatkozva.

A CME a piaci igényekre válaszolva vezette be a kriptopénz derivatívákat a szabályozott piacra” – mondta McCourt arra utalva, hogy már amúgy is meg volt az igény a piac részéről, nem ők generálták az intézményi tőke beömlését az iparágba, mely az árfolyam emelkedést vonta maga után. A szabályozott piaci termékek iránti igény a kockázat kezelés szempontjából fontos egy intézményi befektető részére, mert bizonyos befektetők, csak meghatározott piacon kereskedhetnek.

Mindenki a szabályozást sürgetné

McCourt mellett Gillespie is hozzátette, hogy ahogy egyre több intézmény nyit a kriptopénzes származtatott termékek irányába, a szabályozók is egyre inkább komolyan veszik a piacot. És ez az ami igazán tágra nyithatja az intézményi befektetők előtt az kriptopénz kereskedés kapuját.

Elmondása szerint, ahogy egyre tisztább és átláthatóbb a szabályozás a piacon, úgy lesz egyre szélesebb körben elterjedtebb a kriptopénz kereskedés is.

A bitcoin derivatívák kereskedése csak Japánban három év alatt 2 millió dollárról 543 millió dollárra emelkedett 2017-ben a CoinDesk jelentése szerint.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük