7000 dollár fölé emelte a CME híre a bitcoin árfolyamot

Csütörtök délelőtt során újabb rekordot döntött a bitcoin árfolyam. Tegnap jött ki a hír, hogy CME tőzsde felveszi a kereskedhető határidős termékek közé a bitcoint, feltehetően emiatt is emelkedett most az árfolyam 7000 dollár fölé.

7000 dollár fölé emelkedett a bitcoin

Az amúgy is pozitív kereskedési hangulatot újabb szintre emelte az elfogadottság növelését jelentő hír. A bitcoin árfolyama csütörtök délelőtt 6900 dollárról 7350 dollárig emelkedett a piacon. A 7000 dollárt szinte akadály nélkül lépte át az árfolyam, már nem jelentett lélektani határt sem a 7000 dolláros ellenállás áttörése.

A rekord magas árfolyamot egy korrekció követte nem sokkal az emelkedés után. Ennek során a bitcoin árfolyama 6750 dollárig zuhant vissza mindössze egy óra alatt. De már innen is visszapattant az árfolyam újra 7000 dollár fölé majd pedig alá. Ez ismét megmutatja, mekkora a volatilitás a piacon. A napon belüli 6-8%-os erősödés és gyengülés lassan már teljesen elfogadottá válik.

Pozitív a hangulat a bitcoin körül

Mint ahogy tegnap beszámoltunk róla, a CME származtatott termékekre specializálódott tőzsdéje jövő év elejétől megkezdi a bitcoin határidős kereskedést a platformon. Az új termék bevezetésével a bitcoin kereskedés és árfolyam spekuláció lehetővé válik olyan intézményi befejtetők részére, akik csak szabályozott piacon tevékenykedhetnek. Ez jelentős tőkét áramoltathat a szektorba.

A hírt átvette az összes mainstream hírportál hozzátéve, hogy a szabályozott piacra való bevezetés egyben a bitcoin legitimizációját is jelenti, például a Bloomberg szerint. A határidős kereskedés híre mellett pedig felröppent újra a gondolat, hogy a márciusban elkaszált Winklevoss bitcoin ETF elfogadását ismét megfontolja az amerikai piacfelügyelet.

EXMO affiliate program

Vörösben úszik az altcoin tenger

Twitter Max KeiserMiközben a bitcoin sosem látott magasságokban jár, a többi altcoin a mélybe zuhant. A top 10 kriptopénz szinte mind vesztett az értékéből, kivéve a bitcoin casht és a bitconnectet. Ez utóbbi kettő is a bitcoin core blokklánc körüli lelkesedés következtében emelkedik csak ki. Minden más altcoin grafikonja viszont pirosban áll.

Az ethereum sem tudott 300 dollár felett maradni, és a többi altcoin is 5% feletti gyengülésen ment át. A tőke egyértelműen a bitcoin irányába áramlik most a piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük