Bitcoin karácsonyra – mert nincs jobb dolog, mint adni

Mivel a bitcoin karácsonyra elérte az idei évben a legmagasabb árát, érdemes megfontolni, hogy a sokadik zokni mellé inkább ezt adjuk szeretteinknek ajándékba.

Bitcoin karácsonyra

Nincs is annál jobb módja a kriptopénzek jó hírének terjesztésére, minthogy szeretteinkenk bitcoint veszünk. Azzal, hogy bitcoint vásárolunk, nem csak egy egyedi ajándékot adunk, de egyben elfogadottabbá tesszük a digitális pénzeket. Összeszedtünk néhány ügyes ötletet, hogyan lehet bitcoint adni karácsonyra. Néhányuk még az utolsó pillanatban is beszerezhető a fa alá.

Adjunk papír alapú bitcoin pénztárcát

Bitcoin karácsonyraA papír alapú pénztárca egy nagyszerű módja annak, hogy úgy adjunk át a bitcoint, akárcsak a készpénzt. Az emberek elkészíthetik a saját pénztárca designjukat, de meg is bízhatnak ezzel egy olyan céget, mint például a Bitcoin Paper Wallet. A cég lezárt borítékban nyújta át a privát kulcsot és ünnepi díszítéssel látja el a bitcoin címet. A pénztárca pedig előre feltölthető a kívánt bitcoin összeggel.

A bitcoin.com oldalon a felhasználók maguk generálhatják le a saját bitcoin címeiket. Így a bitcoin cím első pár karaktere olyan egyedi lehet, amit csak az ember ki tud találni.

Ha papír alapú bitcoin pénztárcát készítünk, hívjuk fel a figyelmét az ajándékozottnak, hogy a privát kulcsot gondosan őrizzék meg, hiszen ha megsemmisül, az ugyanolyan, mintha a papírpénz menne tönkre.

Küldjünk e-kártyát

Rengeteg olyan szolgáltató van, amely révén emailen keresztül tudunk bitcoint ajándékbe küldeni. De használhatunk e-kártya szolgáltatást is.

A BitGreet karácsonyi elektronikus kártyákat kínál a felhasználóinak. Sokféle küllemű kártya közül választhatunk, amihez aztán meghatározott összegű bitcoint rendelhetünk a CoinCorner bitcoin tőzsdén keresztül. A szolgáltatás díjmentes, a szlogenjük szerint: “az egyetlen dolog ami miatt aggódnod kell, hogy melyik kártyát válaszd”.

Vásároljunk fizikai bitcoin érmét

A fizikai bitcoin érme egy másik egyedi módja a kriptopénzek ajándékozásának. Néhány ilyen érmét fel is lehet tölteni adott bitcoin összegekkel.

A Casascius fizikai érmék igen népszerűek a bitcoin közösségben, néha már régebbi darabok is keringenek az eBayen. A Denarium érméi Finnországban készülnek és a cégnél természetesen digitális valutával is lehet fizetni.

Vegyünk hardware pénztárcát vagy töltsünk le okostelefon applikációt

Bitcoin pénztárca minden formábanHardware pénztárcát a Trezor, Ledger és a KeepKey cégektől tudunk például beszerezni. A feltelepítés után már küldhetjük is a bitcoint a pénztárcába, ahol az biztosan biztonságban lesz.

Letölthetünk a szeretteinknek akár egy okostelefon applikációt is, ha nincs más kéznél. Praktikus ajándék azoknak akik, mindent az utolsó pillanatra hagynak. Androidra és iOSre is elérhető már több bitcoin pénztárca is. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy átutalunk egy pár satoshinyi bitcoint és még a csomagolással se kell bajlódni.

Bitcoin ajándékozása remek lehetőség arra, hogy megismertessük a családot és a barátokat a kriptopénzek világával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük