Elkerülhetetlen a bitcoin kitörés ahogy a heti chart bikásba megy át

Az elmúlt 24 órában több ismertebb kriptotrader is optimizmusának adott hangot a bitcoin árfolyam 7K fölötti stabilizációja és a pozitív MACD mozgóátlag konvergencia-divergencia indikátor miatt.

Az egyik ilyen ismertebb trader Crypto Rand elemzésében nagy hangsúlyt fektetett a bitcoin heti MACD indikátorára ami július óta először trendfordulót hajtott végre.

MACD

Amikor utoljára júliusban a MACD trendfordulót hajtott végre, a bitcoin ára 6000-ről egészen 8400 dollárig menetelt.

Hol a következő célárfolyam?

Az elismer japán elemző Masayuki Tashiro egy még múlt hónapban adott interjújában kifejtette, a bitcoin könnyedén 9 000 dollárig menetelhet október végéig. Tashiro szintén a lehetséges trendfordulóhoz és a szabályozási klíma enyhüléséhez (különösen Japánban és Dél-Koreában) kötötte ennek bekövetkeztét.

Az elmúlt hónapokban Japán és Dél-Korea, melyek továbbra is a 2. és 3. legnagyobb kriptovaluta piacok a világon számos pozitív lépést tett egy egységes és növekedés orientált szabályozási keretrendszer kialakítása érdekében.

Dél-Korea felvázolta a blokklánc és kriptovaluták szabályozás keretét, amit várhatóan 2018 végén fognak elfogadni. Amint elfogadásra kerül, a kriptotőzsdék és más blokklánc projektek szabályozott pénzügyi intézményi kategóriába lesznek sorolva amit a kormány akár támogathat is mint a negyedik ipari forradalom zászlóhordozói.

A heti MACD indikátor fordulója fordulópont lehet a bitcoin árfolyamában és egy középtávú raliban bontakozhat ki, mely eltarthat akár egészen október végéig. Az viszont fontos lenne, hogy a piac lépésről lépésre erősödjön gy elkerülve a hirtelen összeomlást egy napok alatt lezajló két tizedesjegyű vágta után.

Tashiro hozzátette:

“Személy szerint bikás vagyok, és mire októberre létrejön a reguláció, azok a befektetők is visszajönnek, akik így érzik magukat biztonságban. Remélem nem lesz olyan forró hangulat mint a múlt évben volt, de szerintem a BTC vissza tud kapaszkodni az 1 millió jenes (9 020$) tartományba.”

Optimista kilátások

Pillanatnyilag a bitcoin stabilitást mutat egy szűk tartományban, a középtávú rali nagyon is valószínű és a piac július óta úgy mozgott ahogy Tashiro várta.

Ha a MACD fenntartható és a kereskedési volumen is tartja a szintet, akkor a bitcoin elkezdheti tesztelni a 7.5K és akár a 8K szinteket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük