A Bitcoin Ordinals kereskedési volumene elérte az $50 milliót

A Bitcoin Ordinals kereskedési volumene 2023 decembere óta a legmagasabbra értékre emelkedett. Ez rávilágít a BTC Price BTC Price NFT-k iránti megújuló érdeklődésre.

A Bitcoin Ordinals ismét reflektorfényben, mivel kereskedési volumenük az elmúlt hétvégén az egekbe szökött. Másrészt a Bitcoin-alapú NFT-k iránti kereslet is az egekbe szökött az utóbbi időben.

A Bitcoin Ordinals kereskedési volumene elérte az $51.14 millió dollárt

A Bitcoin Ordinals kereskedési volumene március 3-án 51,14 millió dollárra emelkedett. Ez a szám az előző év december 18-a óta mért legmagasabb kereskedési volumen. Figyelemre méltó, hogy a Magic Eden, az egyik jól menő kereskedési platform tette ki ennek jelentős részét. A kereskedési volumene elérte a 39,29 millió dollárt, ami a teljes forgalom 76,8%-át teszi ki.

A kereskedési volumen növekedésével párhuzamosan a tranzakciók és az aktív felhasználók száma is jelentősen megnőtt a platformon. Ezek a mérőszámok a Dune Analytics adatai szerint a tavaly december óta mért legmagasabb szintre emelkedtek. Ez is jelzi a kriptopiac iránti aktivitás és érdeklődés megélénkülését.

A 2023. januárjában bevezetett Bitcoin Ordinals lehetővé tette a felhasználók számára, hogy NFT-szerű eszközöket hozzanak létre. Valamint az is lehetővé vált, hogy fájlokat, például képeket ágyazzanak be satoshikba (sats), amelyek a Bitcoin legkisebb egységét képviselik.

Bitcoin NFT NodeMonkes átlépte a $56,500 szintet

A Bitcoin NFT NodeMonkes az elmúlt 24 órában több, mint 25%-os árfolyam-emelkedést produkált. Így elérte a 0,89 BTC-t, ami 56 500 dollárnak felelt meg. Ez a növekedés a NodeMonkes piaci kapitalizációját 565 millió dollárra emelte. Olyan kiemelkedő NFT-projekteket előzve meg, mint a Pudgy Penguins és a MAYC.

Az árfolyam emelkedés a NodeMonkes-t a harmadik helyre emelte a piaci érték tekintetében. Csupán néhány NFT, a CryptoPunks és a BAYC (Board Ape Yacht Club) előzte meg. Ez az eredmény aláhúzza a NodeMonkes iránti növekvő népszerűséget és keresletet az NFT közösségen belül.

A NodeMonkes egy 10 000 különálló pixeles profilkép (PFP) stílusú Ordinals sorozatot tartalmaz, amelyet decemberben adtak ki. Ezzel erősítve meg pozícióját, mint a Bitcoin első 10 000 fős gyűjteménye.

Míg más, 10 000 darabos kollekciók már korábban debütáltak, a NodeMonkes csapata 2023. februárjában, mindössze egy hónappal az Ordinals elindítása után vésték be kollekciójukat a blokkláncra.