Egyedülálló Bitcoin tanfolyamot indít egy svájci egyetem

A Zürichi Üzleti Alkalmazott Tudományok Egyeteme (HWZ) egyedülálló Bitcoin tanfolyamot hirdetett meg. A kurzus mindössze 16 napos, ám borsos ára miatt nem sokan engedhetik meg maguknak.

A 2025 márciusában induló program a maga nemében az elsőnek ígérkezik Európában, és a Bitcoin átfogó feltárását kínálja az üzleti szakemberek számára. A tanfolyam magas ára miatt azonban a kriptopénz-közösség egyes tagjai nem érzik magukat potenciális beiratkozóknak.

A tanfolyam egy vagyonba kerül

A HWZ ötlete kifejezetten olyan magánszemélyeknek szól, akik szeretnék integrálni a kriptovalutákat az üzleti modelljükbe. A 16 napot felölelő, 9950 frankos (azaz majdnem 11 000 dolláros) árcédulát viselő tanfolyam gyorstalpaló tanfolyamot kínál a Bitcoin minden területéről.

A résztvevők megismerkedhetnek a világ első kriptopénzének alapját képező gazdasági alapelvekkel, elemezhetik a hagyományos pénzügyekre gyakorolt hatását, és a Bitcoin gerincét képező blokklánc technológia technikai aspektusait is boncolgathatják.

A kriptovalutát övező összetettséget figyelembe véve a tananyag a kriptók folyamatosan változó szabályozási környezetét is megvizsgálja, és a résztvevőknek olyan ismereteket ad, amelyekkel eligazodhatnak a megfelelési akadályok között. Az alapvető ismereteken túl, kifejezetten BTC-re ( BTC Price BTC Price ) szabott vagyonkezelési stratégiákon is végigvezet a tanfolyam.

Annak érdekében, hogy a diákok megértsék a különbséget a Bitcoin és a tengernyi más digitális eszköz között, a program tartalmaz egy összehasonlító elemzést az altcoinokról. Ez a mélyreható feltárás világos képet ad a résztvevőknek arról, hogy mi teszi a Bitcoint a kriptovaluták „nagypapájává”, és hogyan viszonyul fiatalabb társaihoz.

A kurzus elindulása kirptoszakemberek új generációját hozhatja el

A kurzus utolsó szakasza áthidalja az elmélet és a gyakorlat közötti szakadékot. Itt a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy felfedezzék a Bitcoin által lehetővé tett üzleti modellek és lehetőségek izgalmas világát. A tanfolyam végére a végzettek olyan tudással és eszközökkel lesznek felvértezve, amelyekkel ki tudják használni a Bitcoinban rejlő innovációs és bomlasztó potenciált.

Bár a HWZ büszkén dicsekszik egyedülálló programjával, a magas árcédula elégedetlenséget váltott ki a Bitcoin közösségen belül. Sok online kommentelő szkeptikusan nyilatkozott, azt sugallva, hogy a költségeket jobb lenne közvetlenül magába a Bitcoinba fektetni, a fennmaradó összeget pedig online forrásokon és fórumokon keresztül önirányított tanulásra fordítani.

A magas költségek miatt született negatív vélemények mellett az egyetem kezdeményezése azonban határozottan jelzi a kriptovaluták üzleti világra gyakorolt hatásának növekedését. A kurzus elindítása utat nyithat további oktatási programok kialakításához, elősegítve a szakemberek új generációját, akik képesek eligazodni a digitális eszközvilág összetettségében.