Bitcoin vagy Ether? A Kraken esettanulmányi versenyt rendez a kérdés eldöntésére

Főiskolás és egyetemista diákok versenyeznek azért, hogy eldöntsék melyik a jobb digitális pénz. Vajon a bitcoin vagy az ether befektetés jövedelmezőbb hosszútávon.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Tizenhárom főiskola és egyetem diákjai vesznek részt a kriptopénz befektetési versenyen, ahol a fődíj 10.000USD.

Bitcoin vagy Ether? – a pályázat

A “Kraken Esettanulmányi Versenyt” a digitális pénz kereskedésére szakosodott Kraken bitcoin tőzsde sponzorálja. Az eseményt az Economist is felkarolta.

Bitcoin vs EtherA pályázat során a csapatoknak egy olyan portfóliót kell összerakni, ami meggyőződésük szerint a leghatékonyabb stratégia egy millió dollár értékű digitális pénz elköltésére. A résztvevőknek el kell dönteniük, hogy a portfóliót bitcoinba vagy etherbe (az Ethereum blokklánc kriptopénzbe) akarják tartani vagy a kettő valamilyen kombinációjában.

A döntés mellett a választásukat meg kell védeniük. Nem csak a rövidtávú profitabilitást, hanem a hosszútávú jövedelmezőséget is nézik. A szabályok szerint a portfóliót öt évig tartani kell, mielőtt a hozamokat realizálnák. A nyeremény érdekében a résztvevő csapatoknak az esettanulmányukat videón keresztül kell bemutatniuk. Az elkészült pályázatok egy része már meg is tekinthető online.

Az első díj 10.000USD. A második helyezett 5.000USD, a harmadik helyezett 3.000USD nyereményben részesül. Ezeken túl átadnak egy közönség díjat is, mely 3.000USD-t ér annak a csapatnak aki az online szavazáson a legtöbb szavazatot kapja.

Kriptopénz befektetéselemzés

Jesse Powell, a Kraken ügyvezető igazgatója az alábbiakat nyilatkozta a verseny kapcsán.

Egyetemisták versenyeznek a Kraken pályázatában“A csapatoknak meg kell vizsgálniuk mindkét technológia erősségét és gyengeségét. Át kell tekinteniük a használhatóság és elfogadottság témakörét. A fejlesztői és befektetői háttér és hozzáállás ismerete elengedhetetlen. Figyelemmel kell lenniük a múltbeli teljesítményre és a nemzetközi szabályozó környezetre. Az elemzés meglehetősen komplex, de a jó tipp igen nagy árfolyam növekedési potenciállal bír. Ezért is gondoltuk ezt a pályázat legmegfelelőbb kérdésének azt, hogy “Bitcoin vagy Ether?”.

A versenyben többek közt a Rutgers Business School, a John Hopkins Carey Business School és a Worcester Polytechnic Institute is részt vesz.

A beérkezett pályázati videók és összefoglalások a Economist honlapján, a résztvevő egyetemek alatt megtekintetőek. A nyerteseket várhatóan a jövő hónap folyamán fogják kihirdetni.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.