Bitcoin vonatjegy automatából – Svájcban már így is lehet bitcoint venni

Svájcban vonatjegykiadó automatából lehet majd bitcoint vásárolni novembertől.

Úgy tűnik Svájc egy olyan ország, amit érdemes figyelemmel kísérni a bitcoin elfogadottság terjedése kapcsán. November 11-től ugyanis bárki feltöltheti a bitcoin pénztárcáját a nap 24 órájában a svájci vasúttársaság, az SBB jegykiadó automatáiból.

Zug, Svájc kriptovölgye

Zug, svájc egyik nagyvárosa “kriptovölgyként” híresült el. Már több tucat bitcoinra specializálódó vállalatnak ad otthont.

Mueller, a polgármester a bitcoin technológia elköteleződöttje. “El tudom képzelni, hogy a közeljövőben már adót is lehet bitcoinnal fizetni”. Nyilatkozta a városi elöljáró.

Svájc volt az első ország a világon ahol lehetett bitcoinnal fizetni a közszolgáltatásokért. 2016 májusában egy svájci telekommunikációs vállalat bejelentette, hogy 200 frank összegig lehetőség nyílik a lakosság számára, hogy kriptopénzben fizessék be a számláikat. Július 1-től az év végéig kisérleti jelleggel fut a szolgáltatás az országban.

Bitcoin vonatjegy automatából

Az SBB vonatjegy árusító automatáit 2015 során szerelték fel az összes SBB vonatállomáson és több nagyobb közlekedési csomópontban. Az eredeti ötlet az volt, hogy megkönnyítsék az utasoknak a fizetést az innovatív technológiák használatával. Lehetővé tették az érintésmentes fizetést a legnagyobb kártyakibocsájtókkal közreműködve.

Sokoldalú automaták

Ezeknél a jegykiadó automatáknál a vonatjegy vásárláson túl sokféle szolgáltatást lehet még igénybe venni. Lehetőség van telefon egyenleg feltöltésre az összes svájci mobilszolgáltató telefonszolgáltatónál. Lehet telefonkártyákat vásárolni amivel olcsó nemzetközi hívásokat lehet kezdeményezni. Biztonságos internetes fizetésre alkalmas kártyát is lehet venni amit már több mint 3500 online bolt elfogad országszerte és külföldön is.

Novembertől pedig bitcoint is lehet vásárolni. Az SBB weboldalán egyértelmű instrukciók vannak a használatról. A QR kódot okostelefonnal leolvasva 20 és 500 CHF közötti svájci frank összegben lehet bitcoint vásárolni egy perc alatt.

Bár az világosan kiderül az oldalról, hogy novembertől elérhető szolgáltatás lesz a bitcoin vonatjegy automatákból, azt nem lehet tudni, hogy vonatjegyet is lehet-e vele majd venni. Azonban elég valószínű, hogy ezt is lehetővé teszik majd a közeljövőben. Ahogy feltehetően a jövőben az SBB automaták által kínált összes szolgáltatás fizethető lesz majd bitcoinban.

A svájci vonattársaság új szolgáltatásának bevezetése egy igen jelentős lépés a bitcoin széleskörű elfogadásának irányába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük