Bitcoin vásárlás bankkártyával és kriptopénz kereskedés könnyen és gyorsan a CEX.IO platformján

A következőkben azt tekintjük át, hogyan tudunk könnyen és gyorsan bankkártyával bitcoint venni a CEX.IO kriptopénz tőzsdén.

CEX.IO háttere

Klikk a képre!A londoni székhelyű CEX.IO kriptopénz kereskedési platformot 2013 januárjában alapította Oleksandr Lutskevych digitális vállalkozó és befektető. Lutskevych a kijevi egyetemen szerzett diplomát kibernetikából és az elmúlt 20 évben számos technológiai startup elindításában és fejlesztésben részt vett.

A CEX.IO korábban felhőbányászattal is foglalkozott azonban mára kizárólag kriptopénz kereskedés tartozik a tevékenységi körükbe, a bitcoin mellett pedig már elérhető az ethereum, ripple, Zcash, stellar, litecoin, DASH és bitcoin cash vásárlás is. Az elfogadott devizanemek között szerepel a dollár, az euró, az angol font és az orosz rubel is. A szolgáltatásaik az egész világon elérhetőek, így Magyarországon is gyorsan és biztonságosan vásárolható bitcoin a CEX.IO oldalán.

Biztosnságos kriptopénz kereskedés a Cex.io tőzsdén

Regisztráció a CEX.IO oldalán

A CEX.IO oldalán a regisztrációt könnyedén elvégezhetjük mindössze pár kattintással. Aki nem akar külön email címet és jelszót megadni akár valamelyik közösségi média profiljával (Facebook, Google Plus, Vkontakte vagy Github) is regisztrálhat. Az email cím és jelszó megadása után azonnal megérkezik az ellenőrző email, melynek jóváhagyása után már használhatjuk is a fiókot.

Kötelező a kétfaktoros azonosítás | Bitcoint venni bankkártyával

Az oldal fejlesztői a következő lépésben azonnal felajánlják a két faktoros azonosítás beállításának lehetőség, hogy a CEX.IO-n használt fiók maximális biztonságban legyen. Amennyiben ezzel nem kívánunk élni, külön felhívják a figyelmet, ez a döntésünk milyen kockázatokat rejthet, mely nagy segítség lehet azoknak, akik esetleg nem olyan jártasak a technológiában. Ezúton mi is javasoljuk mindenkinek a két faktoros azonosítás beállítását a saját biztonságunk érdekében.

Kriptopénz vásárlása előtt szükséges a számla feltöltése, melyet a zöld Deposit gombra kattintva meg is tehetünk. Használhatunk VISA vagy Mastercard bankkártyát, banki átutalást vagy bitcoin tranzakciót is. Ne aggódjunk akkor sem, ha magyar bankkártyával rendelkezünk, a feltöltésre szánt dollár, euró, font vagy rubel összeget le tudják emelni a kártyánkról az adott napi banki devizaközép árfolyamon váltva. Nincs minimum feltöltési összeg.

Elérhető devizanemek a Cex.io tőzsdén | Bitcoint venni bankkártyával

Selfie a bankártyávalA fizetéshez szükséges a személyazonosítás, hogy a vonatkozó pénzmosás megelőzési törvényeknek megfelelhessen a platform és hivatalos pénzkezelési tevékenységet végezhessen az EU-ban és számos további országban. A számla azonosításához szükséges lépéseket a CEX.IO egy ügyes videóban összefoglalta, melyre mindig visszatérhetünk, ha elakadunk. A folyamat lényege egy megfelelő felbontású szelfi készítése a bankkártyánkkal, hogy megbizonyosodhassanak róla, valóban valós felhasználó áll a számla mögött. A másik azonosítási módszerhez szükséges egy fényképes igazolvány és egy lakcímet igazoló közüzemi számla benyújtása.

Minél több azonosítási dokumentum kerül benyújtásra, annál magasabb limitet enged használni a CEX.IO. A kereskedési összeghatárok 300 dollártól indulnak. Az azonosítást követően ez azonban napi 10000 dollár forgalomra emelkedik, sőt, további dokumentumok benyújtása esetén összeghatár nélkül, korlátlanul használhatjuk a CEX.IO számlánkat.

Bitcoin vásárlás és kriptopénz kereskedés a Cex.io-n

Elérhető funkciók a CEX.IO kriptopénz kereskedési platformon

Bejelentkezés után egy átlátható kezelőfelület segít eligazodni a bitcoin vagy ethereum vásárlásban. Csak ki kell választanunk a vásárolni kívánt kriptopénzt és a finanszírozásra használt devizanemet és már köthetjük is a boltot. A CEX.IO négy előre definiált összeget is megad a vásárlás gyorsítása érdekében, de az oldal alján magunk is megadhatjuk szükséges összeget bitcoinban kifejezve. A vásárlást USD/EUR/RUB vagy GBP devizában is végrehajthatjuk.

Cex.io dashboard

A kriptopénz kereskedést a Trade/Kereskedés gomb alatt érjük el, ahol egy diagramon folyamatosan nyomon követhető az aktuális árfolyam és kereskedési forgalom a kereskedési könyv mellett. A CEX.IO lehetőséget biztosít piaci és limitáras megbízások kötésére is. Amennyiben tőkeáttétellel szeretnénk bitcoinnal kereskedni, a CEX.IO-nál erre is van lehetőség 1:2-es és 1:3-as szorzóval.

A Finance/Pénzügyek alatt találjuk az egyenlegünkön szereplő különböző összeget. A bitcoin vagy más kriptodeviza és az aktuális EUR/USD stb. deviza egyenlegeinket ezen a felületen keresztül is feltölthetjük vagy kiutalhatjuk. Itt találhatjuk az aktív és múltbeli megbízásainkat is valamint az elérhető kereskedési limiteket is.

A CEX.IO platformja elérhető iOS és Android mobil applikációból is. Az appon keresztül ugyanazok a funkciók érhetőek el, mint a webes felületen, tehát elérhető a bitcoin vásárlás bankkártyával, a kriptopénz kereskedés és a piaci elemző eszközök is.

Mennyibe kerül bitcoint venni a CEX.IO-n?

Mennyibe kerül a kriptopénz vásárlás a Cex.ionA számla feltöltése devizával vagy kriptopénzzel a használt fizetési megoldástól függ. A bankkártyás felöltés díja min. 0.25 USD + 3.5%. A banki átutalás azonban teljesen díjmentes, mindössze a saját banki tranzakciós költségeket kell állni, a CEX.IO nem számít fel semmilyen további díjat, ha a számlát banki vagy SEPA átutalással töltjük fel. Ugyanígy a kriptopénz feltöltés bitcoinban is ingyenes.

A számláról különböző devizában vagy kriptopénzben is kiutalhatjuk a felgyülemlett összegeket. A bankkártyára történő kiutalás díja 3,8 USD, a banki átutalás pedig 50 USD (senkinek sem javasoljuk). A feltüntetett díjak devizánként eltérnek, így érdemes megnézni, kinek mi a legkedvezőbb pénzkivételi lehetőség.

A bitcoin vásárlás a CEX.IO felületén az aktuális piaci áron történik. A feltüntetett árak 30 másodpercenként frissülnek az oldalon. A CEX.IO garantálja, hogy a felhasználók nem kaphatnak kevesebb kriptopénzt, mint amennyi az adott árfolyamon elérhető volt az ügylet megkötésekor. A CEX.IO ezért a fix áras bitcoin vásárlásért 7%-os szolgáltatási díjat számít fel, amelyet a deviza számláról a platform automatikusan le is von.

A bitcoin kereskedés díja a platformon a megbízás fajtájától. Aktív árjegyzés esetén díjtalan a kereskedés, míg piaci szereplőként 0.2%-os díjat számít fel a CEX.IO, mely az elmúlt 30 nap kereskedési forgalmának függvényében sávosan 0.1%-ra csökkenthető nagyobb volumen mellett. A tőkeáttételes kereskedés díja 0.2%.

Cex.io díjak és jutalékok - bitcoint venni cex.io-n

Összegezve

A CEX.IO kriptopénz kereskedési platform gyors és biztonságos bitcoin vásárlást tesz lehetővé bankkártyával. Az azonosítást követően  feltölthetjük az egyenlegünket, majd lehet bitcoint venni vagy kereskedhetünk különböző megbízások formájában is a CEX.IO platformján keresztül. A CEX.IO díjai nem magasabbak, mint a piacon fellelhető többi kriptopénz kereskedési platformé. Cserébe viszont nagyobb a biztonság és garantált árfolyam érhető el. A felhasználói felület átlátható, a gyakran ismételt kérdések között minden fontos információ megtalálható, de a Help Desk is készséggel válaszol a kérdéseinkre, bár egyelőre csak angolul tudnak segíteni bitcoint venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük