Bitcoin adatközpont nyílik Norvégiában

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bitcoin bányász óriás, a Bitfury bejelentette, hogy a kormány jóváhagyásával március 20-án bitcoin adatközpont nyitását tervezi Norvégiában. A cég két helyet nyit Mo i Rana városában, a tervek szerint 35 millió dollárt szánnak a projektre és várhatóan 30 embert fognak foglalkoztatni.

Energiatakarékos lesz az új bitcoin adatközpont

A Bitfury Group egy olyan vállalatcsoport, amely különböző bitcoinos szoftveres és hardveres termékekkel rendelkezik, széles körű szoftveres megoldásokat kínál vállalkozásoknak, valamint bitcoin bányatermelő üzemeket felügyel Izlandon, Grúziában és bányász hardvereket is árulnak.

Az adatközpont megnyitóján a Bitfury CEO-ja, Valery Vavilov azt mondta, hogy Norvégia tökéletesen illeszkedik a cég innovációs és növekedési törekvéseibe, és remélik, hogy sok vállalkozásnak segíthetnek a biztonságosabb és hatékonyabb működéshez.

Forrás: Bitfury Group, Twitter

Torbjørn Røe Isaksen, norvég kereskedelmi és ipari miniszter a megnyitó kapcsán tett nyilatkozatában hasonló reményeket fogalmazott meg:

“Nagy örömmel tölt el, hogy a Bitfury Group Norvégiát és azon belül Mo i Rana városát választotta új adatközpontja helyszínének. Az adatok egyre fontosabb forrásává válnak az üzleti közösségnek és általánosságban a társadalomnak is. Ez jelentős gazdasági lehetőségekkel szolgálhat a norvég vállalkozásoknak. Az adatközpont-ipar gyorsan növekszik és ez gazdasági növekedést és új munkahelyek teremtését jelentheti Norvégia számára.”

A bányászfarmok köztudottan hatalmas mennyiségű villamos energiát fogyasztanak, a Bitfury azonban azt is bejelentette, hogy évente 350 GWh 1000%-os megújuló energiát vásárolnak környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével, a fenntarthatóság elérése érdekében.

Bánya épül a Királyságban is

A Bladetec angol techcég bitcoin bányászfarm építését tervezi az Egyesült Királyságban. A projekt Third Bladetec Bitcoin Mining Company Ltd (TBBMC) néven fut és kb. 14 millió dolláros befektetői pénzt remélnek, amiből megépíthetik és működtethetik a bányát az elkövetkezendő 2-3 évben. Erre az időszakra 1280 bitcoin kibányászását tervezik. A létesítmény 3 helyszínen – London, Surrey, Suffolk – fog létrejönni. Az alapítók a 2 vagy 3 év lejárta után a kibányászott bitcoinok, valamint a berendezések eladásával kívánják a hozamot garantálni a befektetők számára, áll a projekt finanszírozási platformja, az Envestry oldalán. A vállalat kb 1000 darab ASIC gépet szeretne venni, amelyek mindegyike másodpercenként 43 terahash per szekundumos teljesítményre képes.

Forrás: CoinTelegraph

A Bladetec 2002-ben alakult, informatikai szolgáltatásokat kínáló cég és olyan neves ügyfeleik voltak, mint az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma vagy a NATO.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.