Ezért érdemes a Bitget kriptotőzsdére váltani

A Bitget mögött álló csapat 2015-ben ismerkedett meg a blokklánc-technológiával, három évvel később pedig a Bitcoin fehér könyvével és az Ethereum ökoszisztémájával. Ugyanebben az évben, az egyik legsúlyosabb medvepiacon megnyitották tőzsdéjüket, mely 2024-re olyan brandekkel dolgozik együtt, mint Lionel Messi, aki a világ leghíresebb futballistája, korábban pedig a Juventus futballklub mezén is ott feszítettek.

A Bitget mára a világ öt legnagyobb centralizált kriptovaluta-tőzsdéje között szerepel a kereskedési volument illetően, ugyanakkor ez volt az első kriptotőzsde, amely lehetővé tette copy trading-et, melyben minden versenytársát felülmúlja 80 millió sikeres kereskedésének köszönhetően. Ismerd meg a Bitget-et közelebbről, mely új szintre emeli a kriptotőzsdék okozta felhasználói élményt.

A Bitget története

A Bitget egy dinamikusan fejlődő kriptotőzsde, mely 2018-as alapítása óta jelentős népszerűségre tett szert világszerte, de első sorban Ázsiában. A vállalat székhelye a Seychelle-szigeteken található, ugyanakkor Európában Lengyelországban és Litvániában is eleget tesznek a VASP (Virtual Assets Service Provider – Digitális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatásnyújtó) követelményeinek.

A Bitget különlegessége, hogy széleskörű kereskedési lehetőségeket tesz lehetővé ügyfelei számára, melybe beletartozik a tőkeáttételes és tőkeáttétel nélküli kereskedés és a copy trading, melyet a kriptovaluta-tőzsdék közül először a Bitget tett lehetővé.

A tőzsde mögött álló csapat elkötelezett a kriptovaluták és a digitális eszközök térnyerése mellett, hiszik, hogy ezek az eszközök egy igazságosabb, fenntarthatóbb világ felé vezetnek. A vállalat küldetésének tekinti a jövő pénzügyi rendszerének a megalapozását biztonságos, hatékony és intelligens tranzakciók futtatásával és segítésével. Ezt a Bitget úgy valósítja meg, hogy teljes mértékben a felhasználói élményre, az innovációba vetett elkötelezettségre, az átláthatóságra és a nyílt kommunikációra koncentrál.

2024-re a Bitget a világ öt legjobb kriptovaluta tőzsde között van számontartva a TokenInsight, a Cointelegraph, a CoinGecko és a CoinMarketCap kutatása szerint. A vállalat előkelő besorolását többek között a világszerte 25 millió felhasználónak, a 800+ listázott kriptovalutának, a napi 10 milliárd dolláros kereskedési volumennek és az eszközállomány másfélseresét meghaladó biztosítási programnak és tartalékrendszernek köszönheti, mellyel olyan riválisokat utasít maga mögé, mint a Coinbase, a KuCoin vagy az OKX.

A több száz millió dolláros finanszírozásokat végrehajtó cég hitelességük növelése érdekében a világ megkérdőjelezhetetlen brandjeivel és sportolóival lépett együttműködésre, hogy a mainstream médiában is felfigyeljenek a vállalat töretlen növekedésére. 2021-ben Olaszország legsikeresebb futballklubjának, a Juventus mezére kerültek fel, 2021-ben és 2022-ben a PGL Esport rendezvények névadó szponzorai és szervezői lettek, 2022 októberében pedig együttműködésre léptek a világ legjobb futballistájával, Lionel Messivel, akivel egyezik a vállalat elkötelezettsége a haladás, a hozzáférhetőség és az ambíciók iránt.

A Bitget emellett felismerte azt, hogy az Y és Z generáció 46%-a nyitott a digitális eszközök iránt, ezért létrehozták a #Blockchain4Youth inkubátorprogramot, mely világszerte 50 egyetemen, 6000-nél is több hallgató számára biztosít 10 millió dolláros ösztöndíjprogramot, egyetemi kurzusokat és különböző versenyeket (pl. hackathon) a következő 5 évben. 2023 májusa óta több mint 2000 hallgató szerzett oklevelet a Bitget akadémiáján, közülük pedig sokan a vállalat berkein belül helyezkednek el, hogy együtt dolgozzanak a blokklánc-barát jövőn.

A Bitget ökoszisztémája

A Bitget ökoszisztémája három részre bontható fel: kereskedésre, learn & earn programokra és Web3 ökoszisztémára. A felhasználókat több mint 1500 alkalmazott szolgálja ki a nap 24 órájában, a biztonságra pedig olyan iparági szereplők ügyelnek, mint az Akamai, a Certik vagy a Numen. Emellett a platform valós-idejű kockázatelemzést futtat, ügyfélazonosítási programmal (KYC) és pénzmosás elleni lépésekkel (AML) igyekszik az átláthatóságot és a biztonságot magasabb szintre emelni.

A Bitget 2022 decembere óta teljes körű, nyilvános listát vezet tartalékairól, melyek a kezelt eszközállomány 1,7-szeresét teszik ki, a tőzsde tárcái pedig nyilvánosan elérhetők Bitcoin-, Ethereum-, USDC- és USDT-tartalékaikról. A világ második legnagyobb biztosítási programjának köszönhetően a Bitget Protection Fund 500 millió dolláros vésztartalékkal rendelkezik, melyet a következő három évben további 300 millió dollárral kíván növelni.

Kereskedj a Bitget-en

A Bitget lehetőséget nyújt felhasználói számára tőkeáttétel nélküli és tőkeáttételes kereskedésre is, ahol több mint 800 kriptovaluta elérhető a kínálatban. E mellett a Bitget az első tőzsde, amely lehetővé teszi az USDT- és USDC-alapú letéti kereskedést, melyben az elszámolás alapját egy stablecoin adja. A platformon a klasszikus Visa és Mastercard bankkártyák és hitelkártyák 120 fiat valutát támogatnak, ugyanakkor lehetőség van P2P-kereskedésre is zéró tranzakciós költség mellett, a SEPA átutalások pedig euróban és brazil real-ban teljesen ingyenesek. A harmadik fél általi fizetéseket a Banxa, az Alchemy Pay és a Simplex biztosítják, de lehetőség van teljesen ingyenes kripto-konvertálásra is.

A Bitget azonnali kereskedési platformján jelenleg 831 eszköz érhető el, a lista pedig folyamatosan bővül. A platform 870-nél is több kereskedési párt biztosít, kereskedési volumene pedig meghaladja a 400 millió dollárt. A tőzsde által bevezetett launchpad lehetővé teszi, hogy a felhasználók korai projektekbe, szinte null időpontban beszálljanak, ennek köszönhetően pedig olyan projektekben vehettek részt, mint a 20 000%-os növekedést produkáló Bamboo Token ($BBO) vagy a közel 15 000%-os megtérülést generáló HALO NFT OFFICIAL ($HALO). A launchpool keretein belül a launchpad eszközeit teljesen ingyenesen kamatoztatni is lehet, ahol 170 – 450%-os várható éves megtérülés jár a $GRAPE, a $ZKS vagy a $GAEE tokenekre.

A Bitget az első kriptotőzsde volt, mely elérhetővé tette felhasználói számára a copy trading-et, vagyis a hitelesített felhasználók másolását. A tőzsdén 150 ezer Elit tradert közel 800 ezer felhasználó követ, együttesen pedig több mint 80 millió sikeres kereskedést zártak le, melynek során az Elit trader-ek 10%-os passzív jövedelemre tehetnek szert követőik profitjából.

A platform szíve, a BGB token

A Bitget natív tokenje, a BGB token 2021 szeptemberében került listázásra, mára pedig a 100 legnagyobb kriptovaluta között kap helyet. Az exkluzív előnyöket és korai hozzáféréseket biztosító token jelenlegi árfolyama 1,20 dollár, piaci kapitalizációja pedig 1,7 milliárd dollár – ezzel pedig a 64. legnagyobb kriptovaluta-projekt a CoinMarketCap adatai szerint.

A BGB célja korai hozzáférést biztosítani a launchpad eszközeihez, 20%-os kereskedési kedvezményt biztosítani az egyébként is rendkívül kedvező, 0,08 – 0,1%-os azonnali kereskedési díjakból és döntési joggal felruházni a token-tulajdonosokat az olyan döntő kérdésekben, minthogy mely tokenek kerüljenek listázásra a tőzsdén.

Bitget Wallet

2023 márciusában a Bitget 30 millió dolláros befektetést eszközölt a BitKeep kriptovaluta-tárca szolgáltató vállalatban. A 2023 augusztusától Bitget Wallet néven elérhető tárcát több mint 20 millió felhasználó választotta már, akik egy átlátható, biztonságos és kedvező árazású tárca mellett tették le voksukat, ami kaput nyit a Web3 eszközök iránt a kripto-univerzumban. A Bitget Wallet-en több mint 250 ezer kriptovalutát tárolnak, a teljes csereügylet mennyisége pedig 10 hónap alatt elérte a 8 milliárd dollárt.

Zárszó

Habár a Bitget csapata nem rendelkezik tizenéves tapasztalattal a digitális eszközök világában, biztosak lehetünk benne, hogy a következő évek a dinamikusan fejlődő, elkötelezett kriptotőzsdéről fognak szólni, ami új szintre emeli a felhasználói élményt. Az Apple- és Google Pay által támogatott Bitget Card lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a világ 180 országában ATM-jóváírást hajtsanak végre, mely a lehető legalacsonyabb tranzakciós díjakkal működik, és azonnali áron váltja át a kriptoeszközöket. A kártya adott mennyiségű BGB token után akár 8%-os pénzvisszafizetésre is feljogosítja tulajdonosát.

 

Összehasonlítva a konkurens kriptotőzsdékkel, a Bitget mindenben képes felvenni a versenyt riválisaival, ugyanakkor a Binance messze uralja az ipart. A tapasztaltabb kereskedők a decentralizált tőzsdékre esküsznek, mint például az Uniswap, míg a kezdő, spekulatív befektetők első sorban a Binance-t és a Crypto com-ot részesítik előnyben erőteljes marketingstratégiájuknak köszönhetően. Ahhoz, hogy a Bitget nagyobb piaci részesedésre tehessen szert, a listázott tokeneken túl másban is a felhasználók kedvére kell tenniük. Kezelhetőség szempontjából a kriptotőzsdék hasonló algoritmusokat alkalmaznak, viszont a tapasztalt felhasználóknak szánt funkciók (pl. copy trading) tekintetében élmezőnyben vannak.