Az új Bitpay-Bitmain szövetség a bányászok javát szolgálja majd

A vezető bitcoin fizetési szolgáltatást nyújtó Bitpay stratégiai szövetségre lépett a Bitmainnel. A Bitpay-Bitmain szövetség célja, hogy egy nyílt forráskódú blokklánc biztonsági szoftvert fejlesszenek ki.

Bitpay-Bitmain szövetség

A több millió dolláros fejlesztési megállapodást május 3-án hozta nyilvánosságra a Bitpay csapata egy hivatalos közleményben. A nyilatkozat szerint a Bitpay együtt fog dolgozni a Bitmainnel, hogy egy olyan nyílt forráskódú programot hozzanak létre, mely megvédi a bányász társaságokat és az egyéni bányászokat.

Stephen Pair, a Bitpay igazgatója így nyilatkozott:

“A Bitpaynél felismertük, hogy van egy érintettlen része a bitcoin bányászat iparágnak. A cégeknek korszerűbb biztonsági megoldásokra van szükségük. Eddig mint értékes ügyfélként tekintettünk a Bitmain cégre. Most pedig együtt fogunk dolgozni, hogy a bányászok és a bitcoin bányászat technológiai szereplői megfelelő biztonságban dolgozhassanak tovább.”

Mérföldkő lehet a bitcoin bányászat történetében

Bár a biztonsági szoftver részleteit egyik cég sem hozta még nyilvánosságra, a szövetség mindenképpen jelentős lépés a bányászok életében. Az új program ugyanis az egész bányászközösség biztonságát próbálja növelni majd a jövőben.

Az elmúlt hat év során a Bitpay számos nagyvállalatot segített a technológiai és pénzügyi szektorban blokklánc fejlesztésekkel. Többek közt a Microsoft, a Valve és a PaySafe is dolgozott már együtt a Bitpay vállalatcsoporttal. A cég már több száz millió dollár tranzakciót tudhat a háta mögött, évről évre nő az ügyfél köre a bitcoin piacon.

Jelenleg a Bitmain és az általuk gyártott hardver körülbelül 70 százalékát adja a világ összes bányászati erőforrásának. A stratégiai megállapodással tehát az egész bányász iparágra és technológiára kihathat.

Jihan Wu a Bitmain igazgatója elmondta, hogy a megállapodás segítségével valós fejleszteséket tudnak kivitelezni a bányászat racionalizálása területén.

Jó időben jött a megállapodás

A szövetség híre a legjobbkor jött a piacon, ugyanis nem rég látott napvilágot a Bitmain bányászgépeket érintő Antbleed biztonsági rés, mely negatív fényt vetett a Bitmain cégre. A beépített automatikus frissítés miatt a bitcoin blokklánc hálózat nagyrésze is veszélybe kerülhet egy támadás miatt.

Andreas Antonopoulos bitcoin biztonsági szakértő szerint az Antbleed kizárt, hogy rossz szándékkal lett az Bitmain gépekbe építve valószínűbb, hogy csak egy rosszul kivitelezett fejlesztésről van szó.

Akármi is legyen az igazság, a Bitmain szándéka, hogy biztonságosabbá tegye a bitcoin bányászatot bizonyára pozitív lépésként értékeli az egész bányász közösség világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük