A blockWRK elindította az első decentralizált humánerőforrás alkalmazást

A blockWRK hivatalos bejelentése szerint elrajtolt a blokklánc alapú alkalmazotti bérezést menedzselő alkalmazása, amivel a vállalkozások képsekké válnak a munkavállalóik produktivitását egy automatizált instant jutalomrendszer révén növelni. A kezdeti szakaszba mintegy 150,000 amerikai munkavállaló kerül be, adta hírül a cég.

Az új alkalmazás célja, hogy a cégeknek egy olyan eszközt biztosítson, ami hatékony humánerőforrás menedzsmentet, célkitűzést és teljesítménymérést tesz lehetővé, és mindezt úgy, hogy korábbról már bizonyítottan képes növelni egy szervezet hatékonyságát és teljesítményét. A megoldás különösen jó a home office és remote dolgozók esetében, akik száma nagyot emelkedett a Covid-19 pandémia és korlátozások okán. Az appot könnyen lehet vállalatirányítási rendszerekbe integrálni, az okosszerződések automatikusan szétosztják a napi jutalmakat, amik bizonyítottan emelik a produktivitást. Az okosszerződések révén a vállalat menedzsmentje napi és heti szinten nyomonkövetheti a célokat, illetve napi szinten jutalmazhatja a munkavállalókat az olyan tevékenységekért, amik növeli a cég teljesítményét.

„A blockchain intelligens szerződések feltalálása előtt lehetetlen volt a napi célok kitűzése és kezelése az egyes munkavállalók számára. Elsőként a blockWRK lehetővé teszi a munkáltatók számára az olyan napi tevékenységek kezelését, amelyek egy cég sikerét vagy bukását jelenthetik. Továbbá a menedzserek – először – képesekké válnak nyomonkövetni valós időben egyenként a dolgozók teljesítményét, így valóban tudni fogják, kik teljesítenek a legjobban” – nyilatkozta George Mylonakis, a blockWRK vezérigazgatója és korábbi HR-vezető.

A rendszer a jutalmakat WRK tokenben méri, ami egy elfogadott kriptovaluta a Bermuda Pénzügyi Felügyelet engedélyével, és azonnal jóváírja az alkalmazottak egyenlegén és bármikor átváltható vagy újraforgatható a további bónuszok érdekében.

Ezentúl köztudott, hogy az alkalmazottak többsége nem minden esetben elégszik meg a munkaadó által kínált bónuszokkal és bérezéssel, tehát az alkalmazás itt is segíthet, mert csökkentheti a munkavállalók és munkaadók közötti stresszt, ami különösen az Egyesült Államok munkaerőpiacának egyik rákfenéje. Itt gondolhatunk az Amerikában népszerű fizetésnapi kölcsönökre, amik éves kamata elérheti a 600%-ot is.

A blockWRK segítségével a munkavállalók alacsony díjas fizetésben részesülnek, így megmenekülve a ragadozó kölcsönadóktól, ezzel is csökkentve a háztartások pénzügyi stresszét. A blockWRK applikációjával egyben előre is ki lehet kérni a fizetést 0%-os éves kamat és egy egyszeri 5$ díj ellenében. A vállalat állítása szerint ezzel évente mintegy 15,000 dollárt tudnak megspórolni a fizetésnapi kölcsönöket felvevő alkalmazottak.

A blockWRK alkalmazásának kereskedelmi verziója a harmadik negyedévben várható. A platform már leszerződött több amerikai munkaadóval, bérszámfejtővel és humánerőforrás céggel, amik együttesen mintegy 150,000 kezdeti munkavállalót kapcsolnak be a blockWRK rendszerébe.