A világ egyik legnagyobb bankja blokklánc alapú hitel nyújtásán dolgozik Kínában

300 ezer dollár értékű blokklánc alapú hitel nyújtását vállalta az kínai Agricultural Bank of China több másik helyi kereskedelmi bankkal együtt.

Blokklánc alapú hitel Kínában

Az Agricultural Bank of China (ABC) Kína harmadik legnagyobb bankjának számít a teljes eszközérték alapján. Elsőként most egy olyan blokklánc alapú hitel nyújtását vállalták, mely mögött ingatlan fedezetként egy mezőgazdasági földterület szerepel.

Az egyik legnagyobb pénzügyi intézmény Kínában a mezőgazdaságra fókuszál és a legkülönfélébb termékek és szolgáltatásokat nyújtja az ügyfeleinek. A finanszírozás nyújt emellett kereskedelmi, ipari és szállítmányozó cégeknek is.

A Guizhou tartományban működő bank most a blokklánc technológia irányában terjeszkedik tovább. Több másik kereskedelmi bankkal, a központi bankkal és a helyi önkormányzattal együttműködve blokklánc alapú hitel nyújtását hajtották végre.

A megosztott főkönyv segítségével minden részvevő fél naprakész adattal rendelkezik a hitelfelvevőről és a hitel mögött álló biztosítékról. A blokklánc technológia továbbá egyszerűsíti a hitelnyújtás manuális folyamatát is. Emellett pedig biztonságot is nyújt a bankok számára a rendszer, így ugyanis elkerülhető, hogy ugyanaz a földterület több különböző banknál legyen fedezetként benyújtva.

A blokklánc alapú hitel célja a bank szerint az, hogy a hiteleket a helyi termelőkhöz és vállalkozásokhoz közelebb hozza az egyszerűsített eljárással.

Tovább bővítik majd a blokklánc alapú termékek körét

Az első blokklánc alapú hitel kihelyezése után az ABC szeretné tovább bővíteni a hasonló technológiai alapokon nyugvó termékeket. Így nem sokára sor kerülhet a lakóingatlan alapú hitelek kihelyezésére is szintén blokklánc alapokon.

Az év elején a ABC csoport már létrehozott egy decentralizált hálózatot, mely segítségével kisebb fedezet nélküli hiteleket helyeztek ki a mezőgazdasági iparágban egy automatizált folyamat segítségével. A 300 ezer dollár összértékű hitel azonban jelentős ugrás a bank életében is, eddig ugyanis csak kisebb blokklánc alapú hitelek voltak elérhetőek az ABC termékskálájában.

Emellett nem az ABC az egyetlen bank Kínában amely egyre jobban érdeklődik a blokklánc technológia iránt. Bár a kriptopénzeket általánosságban nem nézi jó szemmel a kormány, a mögöttes blokklánc technológiát annál szívesebben látják. A 26 hivatalosan az országban működő banki hálózat közül már 12 foglalkozik napi szinten a blokklánc technológia adaptációjával.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük