Blokklánc funkciókkal is rendelkezni fog az új WordPress platform

A WordPress egy a Google és az ethereum fejlesztő ConsenSys által támogatott publikációs platformot indít, melybe blokklánc eszközök is be lesznek építve.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A hétfői bejelentésben a platformot Newspacknek hívják és mint olcsó platform jellemzik a kis- és közepes méretű hírszervezeteknek, amiknek technológiai platformot és támogatást kínál a működéshez.

A Google által vezetett Newspack 1.2 milliós befektetési forrást gyűjtött, melyből 350 000 dollárt a ConsenSys állt. A Lenfest Institute for Journalism és a John S. and James L. Knight Foundation 400 000 és 250 000 USD-vel támogatták.

Egy ConsenSys szóvivő megerősítette a befektetést hozzátéve, a Newspack blokklánc alapú funkciókkal is rendelkezni fog, hasonlóan a fejlesztőcsapat által támogatott Civil Médiához.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

A Civil Publisher terméke lehetővé teszi a szerkesztőségeknek, hogy végérvényesen a blokkláncra töltsék fel a tartalmaikat, amit egy WordPress bővítmény segítségével tölthetnek fel.

“A bővítmény egyben portálként is működik a híroldalaknak ahhoz, hogy csatlakozhassanak a Civil Registry kezdeményezéshez, amelybe a közösség által szűrt és elfogadott híroldalakat várunk,” tette hozzá a képviselő. Az oldal egyben ‘felfedező oldalt’ is kínál azoknak az olvasóknak, akik adott témába vágó hírek után kutatnak.

A Civilnek elég zűrösen kezdődött a blokklánc karrierje miután nem sikerült elegendő forrást gyűjtenie az induláshoz. De ez egyelőre nem riasztja el a médiaszereplőket: még augusztusban az amerikai Associated Press bejelentette, együttműködik a Civillel a blokklánc alapú tartalomengedélyek kibocsátásában.

Ha úgy érzed fontos a munkánk, kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC
Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.