Blokkláncot tesztel a Mercedes-Benz a beszállítói láncának átláthatóvá tételéhez

A német Mercedes-Benz egy ma közzétett sajtóközleménye szerint kifejlesztett egy blokklánc technológián alapuló platformot, amely növeli a komplex ellátási láncok fenntarthatóságát és átláthatóságát.

A Mercedes-Benz az Egyesült Államokban működő Icertis szoftvercéggel közösen fejleszti logisztikai láncoknál alkalmazható DLT-technológiáját.

A német autógyártó közleménye szerint a szoftverfejlesztővel közösen dolgoztak ki és programoztak le egy prototípust, ami lehetővé teszi az összetett ellátási láncok dokumentációinak és szerződéseinek tárolását.

A projekt révén a dokumentumok átlátható és fenntartható feltérképezése válik elérhetővé az ellátási lánc egészén. A két fél most lépett a kísérleti projekt tesztelési szakaszába.

A modern ellátási láncok bonyolultságát hangsúlyozva, Wilko Stark, a Mercedes-Benz igazgatóságának tagja elmondta, a blokklánc technológia “szinte a teljes értékláncot” befolyásolja:

“A blokklánc technológia potenciálisan forradalmasíthatja a beszerzési eljárásainkat […] A blockchain-prototípusunkkal megtettük az első lépést egy változatos felhasználási terület felé, ahol az a cél, hogy a direkt beszállítóinkon túl növeljük az átláthatóságot.”

Forrás: (PR News Wire)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük