Érdemes lesz a Binance Coin-ra figyelni a következő két hétben

A Binance Coin árfolyama 2023 októbere óta majdnem háromszorosára emelkedett, ezzel kapcsolatban pedig elindultak a találgatások, hogy vajon mikor érheti el történelmi csúcsát, a 686 dollárt ismét. Az eredetileg Ethereum-blokkláncon létrehozott, majd saját blokkláncra migrált kriptovaluta az elmúlt időszak jelentős érdeklődésnek örvend a kereskedők körében, árfolyama jelenleg 600 dollár körül kereskedik.

A technikai elemzők és az on-chain analitikusok egyetértenek abban, hogy júniusban érdemes a BNB Coin-nal számolni, mivel számos indikátor azt mutatja, hogy a token árfolyama felértékelődhet, és megugorhatja a 700 dolláros ellenállást is. Lássuk, mely mutatók ezek.

Társadalmi dominancia

A cikk írásakor a BNB Coin BNB Price BNB Price árfolyama 602 dollár körül található, az elmúlt héten közel 5%-kal emelkedett értéke a kedvező floridai bírósági döntésnek és az Ethereum-ETF körüli felhajtásnak köszönhetően. A BNB Coin jelenleg a negyedik legnagyobb kapitalizációval rendelkező kriptovaluta, a token iránti érdeklődés megugrását megerősíti a társadalmi dominancia is.

A társadalmi dominancia a kriptovaluták esetében a különböző szereplők viselkedését és befolyásuk mértékét mutató indikátor. A bányászok, kriptotőzsdék, a fejlesztők, a közösség tagjai és a szabályozó testületek mostanában rendkívül sokat foglalkoznak a BNB-vel, köszönhetően többek között CZ 2023 novemberi vallomásának és a Binance kriptotőzsde körüli állandó feszültségnek. Jelenleg a társadalmi dominancia mértéke 1,012% a BNB Coin esetében.

Legutóbb, amikor 1% feletti értéket vett fel a mutató, a BNB Coin árfolyama 511 dollárról egészen 632 dollárig emelkedett. Ha a következő hetekben hasonló trendet tapasztalunk, akkor június végére 738 dollár is lehet a Binance Coin árfolyama.

Származékos piac

A származtatott termékekkel, például tőkeáttételes kereskedéssel foglalkozó piacok szintén bikás hangulatot festenek a BNB elé, ezt mutatja a Long/Short ratio is.

A BNB Long/Short mutatójának változása az elmúlt időben, forrás: CoinGlass

A CoinGlass által közölt adatokból jól látszik, hogy a BNB esetében az L/S mutató értéke 1,10, vagyis 1,1-szer annyi bikás pozíció került felvételre, mint medvés. A mutató 1 feletti értéke arra enged következtetni, hogy a bikák irányítják az árfolyamot, mivel az eladói nyomás kisebb, mint a vásárlói.

Támogatási szintek

A befektetői bizalmat a hőtérkép és a kereskedési volument együttesen ábrázoló grafikon is alátámasztja. A legtöbb long pozíciót ugyanis 601, 616 és 630 dolláron vették fel.

A BNB Coin grafikonja és OI volumene, forrás: Santiment

Ebből arra következtethetünk, hogy ha az árfolyam az adott szinteket eléri, akkora pozíciók aktiválódnak, hogy könnyedén elmozdíthatják felfele a BNB Coin árfolyamát. Ebben az esetben a volumen mértéke 738 dollárig emelhetné a token árfolyamát, mely új történelmi csúcsot jelentene.

Ellenkező esetben – és készüljünk fel a váratlan helyzetekre is – a BNB Coin 565 dollár körül találhat támaszt, mely remek belépési szint lehet a későn érkező kereskedők számára.