Blokklánc technológiát fog használni a Boeing az UAV-ok követésére

A repülőgépipari óriás, a Boeing legfrissebb közleményében bejelentette, blokklánc technológiát fog használni a rakományszállításra és a városi közlekedésre használt pilóta nélküli légi járművei nyomon követésére.

A Boeing partnerségre lépett a mesterséges intelligenciát fejlesztő SparkCognition céggel, hogy közösen fejlesszenek egy decentralizált platformot, ami képes lesz “pilóta nélküli légi járművek követésére és közlekedési folyosók és útvonalak elosztására” a biztonságos szállítás érdekében, áll a cég mai közleményében.

Az együttműködés kiemeli a blokklánc technológia használatát a Boeing következő generációs légi járműveinek nyomon követésére, amit a cég elsősorban kereskedelem terén, mint csomagküldés, városi légi közlekedés (légitaxi) stb., kíván alkalmazni.

A Boeing egy “szabvány programozási felületet fog használni a csomagküldés, az ipari ellenőrzés és más kereskedelmi alkalmazások terén,” tette hozzá a cég anélkül, hogy bővebben kitért volna a blokklánc típusára.

A Boeing technológiai vezetője Greg Hyslop hozzáfűzte:

“Elérkeztünk a történelem azon pontjára, ahol a technológiai fejlődés és a társadalmi trendek konvergálnak és merész megoldásokat követelnek a légi közlekedés terén.”

Hogy felkészüljön a jövőre, a Boeing megalapította a Boeing NeXt leányvállalatot, ami a cég kutatási és fejlesztési eredményeit felhasználva a pilóta nélküli repülésre és a következő generációs utazásra fókuszál. A Boeing NeXt-hez tartozik a vállalat hiperszonikus utasszállítója és a teherszállító és városi légi közlekedésre kitalált elektromos felszálló és leszálló (eVOL) járművek is.

Már megint esik!? Profitálj a zuhanásból is Bitcoin és Ether opciók kereskedésével!

A blokklánc technológia iránti érdeklődés tetten volt érhető a vállalat SparkCognition  32 millió dolláros befektetési köre során is.

“Az elemzők becslése szerint a 3 trillió dolláros városi közlekedési piac életünk egyik legnagyobb piaci lehetőségét nyitja meg előttünk,” fejtette ki a SparkCognition alapítója és vezetője Amir Husain.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.