Bekeményít a bolgár adóhivatal: ellenőrzi a helyi kriptováltókat

A bolgár adóhivatal (NRA) az imént jelentette be, hogy komoly vizsgálat alá veti a kriptovalutákat értékesítő helyi vállalkozásokat, írta a novinite szófiai híroldal.

A nyomozás célja, hogy az adóhatóság megbizonyosodjon arról, hogy a helyi váltók betartják a helyi adó és társadalombiztosítási törvényeket, mivel a hatóság attól tart, a lakosság adóelkerülésre és a vagyon elrejtésére használja a kriptopénzeket.

A bolgár RSA nemrégiben felmérést tartott azon vállalatok között, melyek online platformokat üzemeltetnek kriptovaluta adásvétel céljából és már ki is nevezett egy biztost kilenc ilyen vállalat ellenőrzésére.

Az ellenőrzések után a bolgár adóhivatal a beérkező információkat arra használja, hogy eldöntse, a platformok használói hitelesen vallották-e be a jövedelmeiket, a kriptotőzsdéken keletkezett veszteségeiket és nyereségeiket.

Bulgáriában a virtuális pénzekből befolyó bevételt az éves adóbevallásban fel kell tüntetni, és pénzügyi eszközből származó nyereségként kell tekinteni rá, melyet 10%-os adó terhel. Azok a vállalatok, melyek kriptoeszközök értékesítéséből élnek, azok a vállalati jövedelemadó törvényeit kötelesek követni.

A mai napon másutt is napvilágot látott egy adózási hír, méghozzá Dániában, ahol a dán adóhivatalt felhatalmazta az adóügyi bizottság, hogy kikérje helyi három kriptotőzsde megrendelőkönyveit, hogy felmérje az értékesítések volumenét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük