A Booking.com partner oldalán már tetherrel is lehet szállást foglalni

A turizmusban is egyre nagyobb szerephez jutnak a kriptovaluták. Egyre több utazási iroda, szállásfoglaló oldal és légitársaság fogad el kriptovalutával történő fizetéseket. Mint arról még tavaly novemberben írtunk, a Travala oldala partnerségre lépett a világ egyik legnagyobb szállásfoglaló oldalával, a Booking.com-mal.

Ennek köszönhetően az ügyfelek már bitcoinnal is fizethetnek a Booking.com-on lefoglalt szállásért. Ez hatalmas előrelépést jelent a hoteliparban, hiszen több mint 90 000 desztináció közel 3 millió szálláshelye foglalható már le kriptovaluták segítségével.

Január 10-én a kriptobarát Travala újabb bejelentést tett. Mostantól elfogadja a stabilcoin kriptovalutát, a tethert (USDT) is. Matt Luczynski, a Travala vezérigazgatója azt nyilatkozta:

Küldetésünk része az, hogy a felhasználók számára a legismertebb és leggyakrabban használt kriptovaluták széles választékát biztosítsuk, ezért úgy gondoltuk, hogy van értelme annak, hogy az USDT-t fizetési lehetőségként integráljuk a Travala.com weboldalán.”

A tether mellett a Travala elfogadja a bitcoint (BTC), az ethert (ETH), a XRP-t, litecoint (LTC), binance coint (BNB), bitcoin casht (BCH), stellart (XLM) és cardanót (ADA) is, valamint az AVA nevű saját tokenjét.

A tether és a kriptopiac

A tether 2017-ben lépett a kriptovaluták piacára. A stabilcoin akkor azt ígérte, hogy elkerülvén az áringadozást, a tethert a dollárhoz rögzíti 1:1 átváltási áron. A kereskedők nagy örömmel fogadták a Bitfinex tőzsdével szoros kapcsolatokat ápoló coint.

A PaymentsSource pénzügyi szolgáltató vezetője Sean Mackay még korábban azt nyilatkozta a tetherről, hogy “a kereskedők régen csak bitcoint, ethert és ripplét fogadtak el majd azokat átkonvertálták tetherre, hogy így védjék meg magukat a nagymértékű volatilitástól.” Majd hozzátette: “most azt látjuk, hogy a kifizetéseket közvetlenül tetherben teljesítik.”  

Jogi hercehurca

Tavaly áprilisban Letitia James new yorki főügyész a Tether céget azzal vádolta meg, hogy összejátszott az anyavállalattal, az iFinex-szel, és a Tether tartalékalapjainak felhasználásával fedezte a magánszemélyek és vállalatok több mint 850 millió dolláros veszteségét a Bitfinex kriptotőzsdén.

Annak ellenére, hogy az iFinex-nek jogi nehézségei vannak, a kriptovaluta az ötödik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik. A tether bonyolítja le továbbra is a legnagyobb napi és havi kereskedési volument. Jelenleg az USDT 24 órás kereskedési volumene közel 35 milliárd dollár, amely még a bitcoin 30 milliárdos volumenét is meghaladja, legalábbis a CoinMarketCap adata alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük