Mostantól már bitcoinban is küldhetünk borravalót a játékosoknak a Twitch streaming appján

A Streamslabs népszerű streaming alkalmazás segítségével mostantól már kriptopénzekben is fogadhatnak borravalót a gamerek a Twitch-en. Ezidáig több mint 100 millió dollár értékben utaltak borravalót az appon keresztül és a nyitással a kriptopénzek hivatalosan is csatlakoztak egy dinamikusan növekvő piachoz.

Borravaló kriptóban

A Streamlabs népszerű streaming alkalmazás, amely lehetővé teszi a bárki számára, hogy zökkenőmentesen sugározza a legnépszerűbb platformokon, mint a Twitch, YouTube, Facebook és Mixer digitális tartalmát. A szoftver többek között lehetővé teszi a nézők számára a tip küldését, ezáltal ösztönözve az értékes tartalmak terjedését és egyidőben pénzügyi támogatást nyújtva a tartalomkészítők számára.

A Streamlabs egy hivatalos közleményben osztotta meg a hírt, hogy tartalomkészítői kriptopénzekben is fogadhatnak adományokat.

Kezdésnek a streaming app bitcoint, litecoint, ethereumot és a bitcoin casht támogatja, de a fejlesztőcsapat nyilvánvalóvá tette, hogy a közeljövőben más kriptopénzeket is adnak a platformhoz.

Twitch kompatibilis streaming segítő platform

Együttműködés a Coinbase váltóval

A csapat az egyszerűségre törekedett ezért az egész folyamatot a Coinbase váltó segítségével és együttműködésével vitelezte ki.

Lesz egy Coinbase opció a beállítások oldalon, ami át fogja irányítani a usert a népszerű kriptotőzsdére. Miután regisztrált ott a felhasználó, a mikrotranzakciós oldal azonnal láthatóvá válik amelynek bekapcsolásával ablak nyílik a kriptopénzek világára.

Az ilyen jellegű borravalók ugyanazokkal a jellemzőkkel bírnak, mint a rendszeres adományok, annyi különbséggel, hogy nem visszafordíthatóak. Habár Streamlabs kijelentette, hogy nem számít fel tranzakciós díjat a szolgáltatásért, egyértelművé tette hogy kriptopénzeknél igenis felszámolhat. Továbbá extra költséggel jár majd ha a coinokat fiat pénzre szándékozzák váltani a tartalomkészítők.

Újabb piac a mindennapi adoptáció felé

Felmérések alapján a Twitch felhasználók 2018 első negyedévében több mint 2 milliárd órányi tartalmat streameltek. És ez csak egy a sok streaming platform közül. A Streamlabs ezen kívül támogatja a YouTube, Facebook és a Mixer streaming megoldásait is és a Hitbox integráció már folyamatban van.

A Streamlabs egy másik nyilatkozata alapján 2017-ben több mint 100 millió dollár összegű adományt és borravalót dolgozott fel. Ez 25 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest és a szakértők további emelkedésre számítanak a jövőben.