Brazília kötelezővé teszi a COVID-oltásokat 6 hónapos gyerekeknek

A brazil kormány hozzáadta az mRNS COVID-19 vakcinát az ország Nemzeti Immunizációs Programjához (PNI) ) a hat hónapos és öt éves kor közötti gyermekek számára.

Pénzbírsággal és a szociális ellátás elvesztésével fenyegetnek

Az Agência Brasil jelentése szerint, az új szabályzat 2024-ben lép hatályba, és legalább három adag oltóanyagot tesz kötelezővé.

November 29-én a szenátus szociális bizottsága jóváhagyta, a 826-os számú törvényjavaslatot, amelyet jelenleg az oktatási bizottság elemez.

Ezzel a kötelezettséggel, a gyermekek oltásának elmulasztása pénzbírsággal és a szociális ellátás elvesztésével jár.

A kisgyermekeket érintő kötelező oltás mellett a brazil kormány kötelező beoltást tervez az iskolákban is. Ez a brazil szenátus által jelenleg tárgyalt másik törvényjavaslatának eredménye lehet, amely vakcina központokat hozhat létre az ország iskoláiban.

Ez a törvényjavaslat azt tartalmazza, hogy az iskolai oltási programban nem résztvevő diákokat jelenteni kell a brazil hatóságoknak.

Öt nappal az iskolai oltás után az oktatási szakembereknek el kell küldeniük az egészségügyi osztálynak egy listát az összes olyan tanulóról, aki nem kapta meg az oltást szüleik vagy gondviselőik címével és adataival együtt.

Amint azt a CNN Brasil jelentette, a kötelező védőoltási program kiterjedhet más csoportokra is. Beleértve az időseket, a tartósan rokkantakat, a terhes és szülés utáni nőket, az egészségügyi dolgozókat, hajléktalanokat, bebörtönzötteket és a börtönszemélyzet is.

WHO ajánlás

A brazil kormány azt állítja, hogy az új politika összhangban van a WHO ajánlásával.

Azonban, amint azt Ethel Maciel, a brazil egészségügyi minisztérium egészségügyi felügyeleti titkára nyíltan elismerte,

Brazíliában a WHO korlátozottabb ajánlásaihoz képest kibővítettük a csoportot.

Egy átfogó tanulmány, amelyet a King’s College londoni tudósai végeztek, arra a következtetésre jutott, hogy „rendkívül alacsony annak a kockázata, hogy a gyermekek súlyosan megbetegednek vagy meghalnak a COVID-19-ben.”

A King’s College tudósai által levont következtetések arra ösztönzik a kormányokat, hogy legyenek óvatosak az egészségügyi döntéseik meghozatalakor. Különösen a kisgyermekek esetében, amely döntések hosszú távon káros következményekkel járhatnak egészségükre és jövőjükre nézve.

Az angolok máshogy gondolják

Ennek okán az Egyesült Királyság kormányának védőoltási és immunizációs vegyes bizottsága (JCVI) megtagadta a 18 éven aluli gyermekek kötelező védőoltásának jóváhagyását. Kijelentve, hogy az oltás beadásából származó előny számukra „láthatóan nulla, mivel a súlyos mellékhatások mára már ismert kockázata nem elhanyagolható”.

Számos, vakon felülvizsgált tudományos közlemény közvetlen összefüggésbe hozza ezeket a vakcinákat a szívizomgyulladás magasabb kockázatával, és még a Pfizer tudósai is elismerik, hogy az oltást követően ugrásszerűen megnövekedett a szívizom gyulladásos esetek száma.