Brazíliában most már adót is lehet fizetni kriptovalutákkal

A Banco do Brasil Brazília és egész Dél-Amerika legrégebbi bankja, amely világszinten is a legrégebben működők közé tartozik. Még 1808-ban alapította VI. János portugál király. Na most ez a bank jelentette be nemrégiben, hogy lehetőséget biztosítanak arra ügyfeleiknek, hogy kriptovalutákban fizessenek adót. A bank ennek biztosítása érdekében partnerségre lépett a Bitfy platformjával.

Brazília élen jár a kriptók támogatásában

Nem meglepő, hogy a Bitfy lett a kiválasztott. Hiszen a startup cég indulását a bank egyik üzletága biztosította/finanszírozta. A banki ügyfelek tehát mostantól kezdve a Bitfy applikáció alkalmazásával a tárcájukból lévő kriptót azonnal helyi pénzre tudják konvertálni. Majd ezután a folyamat következő lépéseként ezzel a pénzzel ki tudják egyenlíteni adójukat a hatóság felé. A Bitfy vezérigazgatója, Lucas Schoch szerint még inkább bővülhet a digitális eszközök ökoszisztémája Brazíliában az ilyen lépéseknek köszönhetően.

Ami igazán pozitív a hírben, hogy a Bitfy mögött álló Banco do Brasil egyik fő tulajdonosa maga a brazil állam. Amelyről pedig köztudott, hogy támogató a kriptovaluták irányába. Van itt már MasterCard-Binance közös koprodukcióban kriptokártya, már hivatalos fizetésekre is használhatóak országszerte a kriptók és már 2021-ben is 4 milliárd dollárnál több kriptot vett a brazil lakosság. A brazil központi bank pedig azon dolgozik, hogy a jövő évben egy központi bank által kibocsátott digitális valutát, CBDC-t bocsáthasson ki. Ennek tesztelése most is gőzerővel zajlik, amelyhez csak plusz energiát adott egy kriptovalutákat támogató törvénycsomag elfogadása tavaly.