Brutális küldetésre indult a bitcoinhívő Alaszkába, érdekes vége lett a történetnek

Annak ellenére, hogy nem érte el a célját, Thomas Kralow kriptokereskedő szerint a kriptóból finanszírozott expedíció két dologról szólt: “bitcoinról és boldogságról”.

Egy bitcoin támogató legutóbbi kísérlete, hogy kizárólag kriptokereskedéssel jusson el New Yorkból Alaszkába, hirtelen és keserű véget ért, mintegy 900 mérföldre (1450 km-re) a céltól.

Thomas Kralow kriptokereskedő, bitcoiner és oktató nemrég azt a merész feladatot tűzte ki maga elé, hogy az Egyesült Államok egyik felétől a másikig utazik. Az utazást pedig kizárólag kriptokereskedésből finanszírozva. Augusztus 12-én Kralow elindult New Yorkból az asszisztensével, Ilyával és 5000 dollárnyi készpénzzel.

A páros adott némi pénzt egy ócska Mercedesre és felállítottak egy Starlink antennát a jármű hátuljára, mivel a gyors internet a gyors kereskedés alapfeltétele volt. Így mire valójában elindultak, mindössze 2500 dollárjuk maradt az Alaszkába vezető útra.

A soha meg nem érkezés

Kralow soha nem jutott el a végcélhoz. Az olajra éhes járműve Seattle-ben végleg megállt, mindössze 12 nappal az utazás megkezdése után.

A Cointelegraphnak nyilatkozva Kralow megosztott néhány részletet az útról, amelyek nem kerültek be a hat epizódból álló YouTube sorozatába, amelyben dokumentálta a kriptoutazás mindennapjait.

Kralow elárulta, hogy annak ellenére, hogy az utazás “őrülten ijesztő” villámokkal, erdőtüzekkel, autós problémákkal, lopásokkal és folyamatosan változó tájakon való navigálással volt tele, az egészben a legnagyobb kihívás maga a kereskedés volt.

Az induló betétük 2500 dollár volt és naponta körülbelül 300 dollárt költöttek. A célba éréshez naponta 12-14%-os hasznot kellett volna elérni.

“Bárki, aki a pénzügyek világában járatos, azt gondolná, hogy ez öngyilkosság, ami valahogy így is volt. Nagyon nyitott voltam a kezdetektől fogva és csak annyit mondtam: Figyelj, ha elszúrom, akkor egyszerűen vége.”

Annak ellenére, hogy az esélyek határozottan ellene szóltak, a bitcoiner elmagyarázta, hogy neki nem számított annyira, hogy ez egy potenciális öngyilkos küldetés lehet. Bár elismerte, hogy az utazás mögött álló motiváció egy része a közösségi média követőinek növelése volt. De emellett azt mondta, hogy csak két dolgot akart a nézőkkel megosztani:

“Az egész a boldogságról és a bitcoinról szól.”

Állítása szerint a videókkal azt akarta megmutatni, hogy milyen fontos, hogy teljes és hálás életet éljünk. Meg akarta osztani élményeit a leghihetetlenebb iparágról és eszközökről, a bitcoinról és a blokkláncról. Az utazást “egyfajta alázatos” élményként jellemezte. Azt állította, hogy segített neki visszatérni a gyökereihez és emlékeztette arra, hogy egy olyan otthonban nőtt fel, amely meglehetősen távol állt a gazdagságtól.

Kralow egyébként rendszeresen posztol a közösségi médiában. Dubajban él és gyakran mutatja meg befektetési sikereit.

Váratlan helyeken is felbukkant a bitcoin

Kralow elmondta, hogy az egész kaland legmeglepőbb része az volt, hogy az Egyesült Államok teljesen váratlan részein milyen szintű kriptográfiai műveltség volt.

“Találkoztam egy hegesztővel Louisianában és nagyon jól elbeszélgettünk az Egyesült Államok déli részéről és a bitcoinról. Teherautót vezetett, dohányt rágott és a földre köpködött. Megdöbbentett, hogy mennyire tájékozott a bitcoinról.”

Ez szöges ellentétben állt Kralow tapasztalataival az Egyesült Államok fejlettebb részein például a Szilícium-völgyben, ahol elmondása szerint több ismeretre számított a bitcoin és a kriptovaluták fogalma körül.

“Találkoztunk ezzel a másik fickóval, aki sztereotipikusan okos, jól öltözött kaliforniai emberként mutatkozott be és semmit sem tudott a kriptóról vagy a bitcoinról. Beszélgettünk az utazásunkról, ő pedig csak annyit kérdezett, hogy “Ó, mi is az a bitcoin?””.

Az utazás befejezése után Kralow kérvényt nyújtott be a Guiness Rekordok Könyvéhez.

“Sokan vezettek már bárhonnan bárhová, de biztos vagyok benne, hogy senki sem vezetett még 5000 mérföldnél többet, miközben csak a kriptokereskedelemből származó bevételből élt.”

Az ötlet bár egyedi, de nem Kralow az egyetlen, aki kizárólag bitcoint használva utazik. A Bitcoin család talán a leghíresebb példa erre és arra, hogy  hogyan változtathatja meg az életet a kriptovaluta. A család még 2019-ben útnak indult, de nem csak pár hétre, hanem évekre. A hosszú világkörüli út célja pedig hasonló volt, mint Kralowé. Megmutatni, hogyan változtatja meg az életet a bitcoin.